sunnuntaina, toukokuuta 02, 2010

Nyt meni kuppi nurin

Saatiinpa taas vaihteeksi olla soittelemassa poliiseita edellisyönä, kun joku iloinen vapunviettäjä yritti tulla taloyhtiömme rappukäytävään ryminästä päätellen oven läpi. Aavistuksemme kävi toteen, koska seuraavaksi kuului jumalaton rysäys, eli sälli meni ja särki ulko-oven lasin. Tässä vaiheessa tietenkin pelotti, että kaveri tulee rappukäytävään riehumaan, koska asumme ensimmäisessä asunnossa ja vaimokkeeni soitteli tinanapeille. Minä menin heitä vastaan ulos ja kerroin sen mitä tiedän. Karkuunhan mokoma tietenkin oli luikkinut ja sille asialle ei tietenkään mitään mahda. Taloyhtiön piikkiin menee uusi ja kallis ikkunalasi ihan turhan tähden.

Kävin päivemmällä kaupoilla ja Musapörssinkin ikkuna on kokenut saman kohtalon. Tänä vappuna homma meni useaa edellisvuotta pahemmin yli äyräiden, sillä laitettiinhan Jalasjärvellä muuan vapunvieton päätteeksi ihminen kylmäksikin. Normaalia idioottien koheltamista, pahoinpitelyitä ja sen sellaista, sattui siellä sun täällä perinteiseen malliin. Mahtoiko kolea sää sitten saada suomalaiset idiootit jopa tavanomaistakin enemmän pois raiteiltaan?

Joka tapauksessa äsköisellä kauppareissulla mitta tuli täyteen, kun katselin joka ikistä seinää koristavia bommailuita, muuta joutavaa sotkemista, kadunvarsia koristavia roskakasoja, särjettyjä paikkoja ja koiranpaskoja. Spraymaalitöherryksiltä eivät ole välttyneet edes asuinrakennukset. Minkä saatanan takia joka paikka pitää aina sotkea ja särkeä? Synnyinkuntani Muuramen vitsaus on paikalliset koltiaiset, jotka särkevät järjestään kaikki katulamppujen kuvut, jotka vaan sattuvat saamaan silmiinsä.

Sananen tulesta. Muuramen K-marketin jätteidenkeräyspiste poltettiin jokunen vuosi sitten pariinkin otteeseen. En jaksa uskoa, että tämä on käynyt vahingossa. Koulukeskuksessamme oli käytävän seinällä hälytyspainike, jota painamalla paloasemalla tapahtuu automaattihälytys. Eiköhän lähes joka lukuvuosi joku vitunaikainen nulikka koettanut olla kova jätkä ja tehdä aiheettoman hälytyksen siitäkin huolimatta, että kaikki tietävät siitä tulevan melko runsaat sakot. Kuinka tyhmiä nuo ihmisperseet äpärät voivat olla? Nyrkkiä saisivat maistaa jokainen.

Asuin ennen Jyväskylän Keltinmäessä, jossa nilkit kunnostautuivat hajottamalla linja-autopysäkkien lasiset seinät sitä mukaa kun korjausmiehet ehtivät laittamaan uudet edellisviikonloppuna piripäissään rikottujen tilalle. Muistaakseni kaupunki päätti lopulta olla uusimatta lasituksia, koska ne tultaisiin kuitenkin rikkomaan alta aikayksikön. Kiltit veronmaksajat eivät saaneet enää nauttia mukavista lasiseinäisistä linja-autopysäkeistä.

Tästä on kiittäminen keskenkasvuisia vitun räkänokkia, joita pitäisi pyörittää niskavilloista pitkin asfalttia. Kyseessä on joukko kurin ja asennekasvatuksen puutteen johdosta kieroon kasvaneita paskaläjiä, jotka ovat jo lapsesta asti täysiä häviäjiä. Heistä ei tule koskaan olemaan kenellekään tai yhteiskunnalle mitään hyötyä, mutta senkin edestä riesaa ja vittuuntumisen aihetta. Kukaan ei tykkäisi huonoa, jos nämä rakkarit piestäisiin hengiltä. Säälittäviä ali-ihmisiä, joita kukaan ei kaipaa pilaamaan kunniallisten kansalaisten rauhallista elämää.

Olen ilmaissut vastustukseni perusteettomalle väkivallalle, mutta en osaa suositella muuta kuin perinpohjaista turpasaunaa ja korjauslaskua näille äpäröille, jotta he oppisivat olemaan niin kuin kuuluukin. Persläpien ali-ihmisten järjenjuoksuun ei tietenkään noin vain vaikuteta, mutta ainakin nilkit saisivat kärsiä kunnolla idiotismistaan. On mahdottoman surullista, että kunnon kansalaisten pulittamista verorahoista kustannetaan asutuskeskuksiin kaikenlaisia viihtyisyyttä lisääviä kivoja juttuja, jotta kansalaiset saisivat nauttia asuinympäristöstään.

Eiköhän seuraavaksi tule pari nyrkillä tapettavaa räkänokkaa särkemään valaisimet ja potki joutessaan ulkoilureitin varrelle asetetut roska-astiat tohjoksi. Seuraavaksi reitille astuu lenkkeilijöitä, jotka ovat tavan takaa yhtä vitunaikaisen tyhmiä ja kylvävät maan karkkipapereilla, röökiaskeilla, pullonsirpaleilla ja pizzalaatikoilla. Kiltit ja kunnolliset veronmaksajat eivät saa nauttia viihtyisästä ulkoilureitistä ja pimeässä joku saattaa vaikkapa kaatua sekä loukata itsensä. Niin ikään Muuramessa tulevaisuuden toivomme harrastivat nimittäin myös sitä, että ruovittivat moponrotiskoillaan kevyen liikenteen väylät mustalle muralle sekä täyteen monttuja, joihin hämärässä lenkkeilevä saattaa vaikkapa nyrjäyttää nilkkansa. Eihän tämä tietenkään juolahda lippa vinossa isin ostamaa skootteria kurittavan vitun räkänokan ajatusmaailmaan.

Avopuolisoni entisessä asuinpaikassa, Pietarsaaressa, sijaitsee Koulupuisto-niminen mukava virkistysalue (Skolparken), jossa kaupunkilaisten olisi mukavaa kokoontua viettämään aikaa vaikkapa hämäränkin aikaan. Eiköhän sielläkin kuvaan astuneet nuoruuden tarmo ja puiston valaisimet kivitettiin tuusannuuskaksi.

En malta olla mainitsematta, ettei minulla, puolisollani, siskollani tai ystäväpiirilläni ole koskaan ollut hinkua tehdä ilkeyttä, vaikka olisimme olleet humalassa kaupungilla. Emme saa kukaan kicksejä siitä, että sotkisimme bussipysäkkien seiniä tai roskakatoksia spraymaalilla. Ehkäpä kaikenmaailman kusipäisistä pikkunilkeistä lähtee moinen hinku ihan rehdillä pieksännällä. Ken vitsaa säästää, hän lastansa vihaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän palautetta, joka voi olla aivan mitä vain mielessäsi liikkuu. Kaikki luetaan ja noteerataan - niin ruusut kuin risutkin.