tiistaina, maaliskuuta 09, 2010

Onneksi olkoon, kirkko!

Kyllä sitä uskonnollisissakin porukoissa osataan. Ainakin hollantilaisilla papeilla homma on hyvinkin hienosti hanskassa:

Hollannin katolinen kirkko päätti tiistaina tutkia väitteet, joiden mukaan sen papit olisivat hyväksikäyttäneet seksuaalisesti jopa pariasataa ihmistä.


Hyväksikäytettyjen joukossa on myös nuoria poikia, joista eräs uhri oli ollut vain 11-vuotias yli 40 vuotta sitten tapahtuneessa hyväksikäytössä. Paavikin mahtaa arvostaa syvästi tällaista touhua:

Paavin julkaisema asiakirja kieltää pappeuden paitsi julkisesti homoseksuaaleiksi tunnustautuneilta, myös niiltä, joilla homous esiintyy "syvällä piilevänä".


Aiemmin olen arvioinut ajatollah Ali Khamenein puheiden takapajuisuutta, kankeutta, kryptisyyttä sekä sitä, kuinka ne tuntuvat olevan kuin kannabiksen polttajan trippikertomuksesta. Paavi heittää tässä asiassa kovan haasteen pöytään. Vai että piilee se homous oikein syvällä? Minäpä näyttelen nyt paavia tai ajatollahia. "Paratkoon poloista miestä, joka synnin siemenen kehossaan kantaa ja ken pahuuden tielle lankeaa kajoten toiseen mieheen ahnain mielin."

Ymmärrättekö nyt mitä tarkoitan takapajuisuudella sekä kankeudella?

Kirjan "Pappeuden muuttuvat kasvot" kirjoittaja Donald Cozzens on esittänyt oman arvionsa, jonka perusteella noin neljäsosa yhdysvaltalaisista pappisseminaarin kävijöistä olisi homoseksuaaleja.


Laughing out loud.

Edelleen minua harmittaa sekin, että syvästi arvostamani poliitikko Timo Soini on katolilainen ja käsittääkseni varsin harras sellainen. Niin paljon kun toivonkin uskontoja kokonaan erilleen politiikasta, on perusteltua olla ärsyyntynyt siitä, että ihailemansa poliitikko haluaisi pitää seksuaalivähemmistöjen asemaa entisellään, eli epätasa-arvoisena. Niin ikään minua kismittää, jos käy ilmi, ettei Timo Soini kannata ehkäisyä edes AIDSin kriisialueilla.

Benedictus XVI:n asettama työryhmä sai vuonna 2006 valmiiksi selvityksen kirkon opillisista kysymyksistä, jotka liittyvät kondomien käytön jonkinasteiseen hyväksymiseen.


Onhan se tämäkin toki askel kohti parempaa, mutta en voi olla halveksimatta 1,12 miljardia ihmistä käsittävää ja satuolentoa palvovaa yhteisöä, jonka johtoporukassa joudutaan kokoamaan työryhmä pohtimaan kondomin tarvetta parisuhteessa, jossa toinen on HIV-positiivinen.

Siinä sitä onkin pohdiskelemista ja aprikoimista. Tunsiko 2000 vuoden takainen yhteiskunta ensinkään ehkäisymenetelmiä, jotta niitä kohtaan olisi osattu olla äärimmäisen tuomitsevia? Eipä ollut Mooseksella tai Paavalilla käytettävissä ehkäisyrengasta, kondomia, kierukkaa tai e-pillereitä. Ollaanko sitä vastaan niin kovasti siksi, että Raamatussa käsketään kansoittamaan maat?

Raamattu siis tuominnee ehkäisyn jo lähtökohtaisesti, joten vuonna 2006 kirkon opillisiin kysymyksiin lisättiin kaiketi tarpeellinen päivitys. Tämä kielikuva uppoaa valitettavasti parhaiten tietotekniikkaa harrastaville. Lisätäänkö Raamattuun joskus tarkemmin päivitys "Paavin kirjeet länsimaalaisille 1:1-12" siitä, ettei penispumppujen, geishakuulien, pornografisen materiaalin, luistovoiteen, anustappien tai sitomisleikkien kanssa pidä olla missään tekemisissä?

Uskovaiset ja erityisesti katolilaiset saisivat minusta olla rehellisiä itselleen sekä muille kaltaisilleen noudattamalla noita Jumalan ikuisia ja muuttumattomia oppeja oikein juurta jaksaen, koska ovat alkuunkin päässeet. Tämä tarkoittaa sitä, että sunnuntaisin työskentelevät ihmiset surmataan (pyhäpäiviksi sattuvien työvuorojen vuoksi sairaanhoitaja on huono uravalinta) ja samoin partansa ajavat miehet (moni toivoisi olevansa nainen).

Uskovaisten juttuja on todella huolestuttavaa kuunnella ja lukea. On aivan käsittämätöntä, että vielä vuonna 2010 länsimaiset ihmiset tulevat niin reilusti jälkijunassa. Odotan sitä päivää, kun luterilaiseen kirkkoon kuuluvien ihmisten määrä laskee Suomessa alle 50 %, vaikkei näin taidakaan vielä minun elinaikanani käydä.

Suunta on väistämätön, mutta riittääkö edes 50 % alittava, eli varsin vähäinen määrä erottamaan kirkkoa ja valtiota toisistaan? Minulla kuitenkin on tämä unelma. Kirkkoinstituutio on kuin korttitalo: Se luhistuu perustuksiinsa saakka, kunhan sopiva puhuri käy. Pastorit, diakonit ja ties mitkä abbedissat kannattelevat sitä selät väärällään keksien keinoja säilyttää maksavia jäseniä sekä auktoriteettia. Lopullinen uskottavuuden menetys ja terveen järjen voitto on silti väistämätön.

Homostelevat pedofiilit tai transseksuaalit papit eivät vielä ole riittävä tuulenpuuska, koska hehän ovat vain yksilöitä. Teologian laitokselta valmistuneita yksilöitä he kylläkin ovat, eli ilmeisen päteviä hengellisyyden sanansaattajia.

Mieleeni tulikin pari kysymystä aiheesta, jota pohdiskelin kerran aiemminkin. Onko pastori, joka on valmistunut teologian laitokselta 0,4 yksikköä heikommalla kurssien painotetulla keskiarvolla huonompi tai vähemmän hengellinen kuin opiskelutoverinsa? Onko hänen mahtipontisilla puheilla ja vedellä muodostama side vastasyntyneen lapsen ja satuolennon välille varmasti yhtä pätevä kuin yliopiston priimuksen suorittamassa liturgiassa?

Kristinuskon kenties suurin vika (jos yhtä nyt ylipäätään voi nostaa ylitse muiden) on se, että Raamatun kirjoittajat keksivät raapustaa opukseen jatkuvia kehoituksia opettaa tätä potaskaa muille. Sen vuoksi meillä on uskonnonopetus, eli pakkosyöttö, jota aletaan vääntää lasten päihin heti kun he oppivat hädin tuskin puhumaan. Menkää ja tehkää kaikki kansat Jumalan opetuslapsiksi. Menkää ja tunkekaa tämä elämänkatsomus ihmisten päihin keinoja kaihtamatta. Tehkää tämä viimeistäkin perämetsää ja savannia myöten. Tätähän kyllä totellaan, vaikkei aviorikkojia kivitetäkään kuoliaiksi.

Täysin vaihtoehtojen ulkopuolella on se, että ihminen saisi muodostaa elämänkatsomuksensa täysin vapaasti ilman aivopesua. Anteeksi, sanoinko vaihtoehtojen? Unohdin, että eihän kristinusko anna omille opeilleen vaihtoehtoja.

maanantaina, maaliskuuta 08, 2010

Amnesty antaa taas noottia Suomelle

Amnesty antaa palautetta Suomelle taas. Aiemmin asia on koskenut lähinnä totaalikieltäytyjien vankeutta ja tästä asiasta Suomea on huomauttanut myös Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu. Uskallan vieläpä sanoa, että Suomea on huomautettu ihmisoikeusasioista varsin reilusti. Miten valtiota nuhdellaan retuperällä olevasta sanan- ja yksilönvapaudesta? EIT:n virkamies sanoo "soo soo, olkaahan nyt?"

Amnesty International on noteerannut Pohjoismaiden, mutta erityisesti Suomen, huolestuttavan raiskaustilanteen erityisesti niistä langetettavien vankeustuomioiden osalta. Amnesty on sen verran vaikutusvaltainen järjestö, että ehkäpä vihdoin viimein lainsäädäntöä tullaan kiristämään suuntaan, jonne se kuuluu. Ehkäpä järjen ääni kuuluu myös Arkadianmäelle, vaikka rohkenenpa epäillä.

Pääseekö raiskaaja Suomessa liian vähällä?

Kyllä 98%
Ei 2%
Ääniä 25405

Tilanne 8.3.2010 klo. 19:16.

Pitäisittekö tekin tuota enemmistönä? Minä ainakin pidän. 508 Ei-äänen vastannutta ei saa sanella oikeuskäytäntöä demokraattisessa valtiossa. Mitä minä olenkaan sanonut siitä, kuinka ääripäissä kansan mielipide versus vallitseva politiikka ja muu yhteiskunnan tilanne ovat.

Kertaus on opintojen isoäiti, joten siteeraan itseäni:

Mitä pohdiskelemista tämä vaatii? Kuten aiemmin kirjoitinkin, ei terveen järjen mukaan tarvitse käyttää erityistä väkivaltaa, jotta raiskaus itse olisi törkeä. Ei ole törkeää tai vähemmän törkeää raiskausta - kaikki ovat jo lähtökohtaisesti rikoksia pahimmasta mahdollisesta päästä. Erityiseen väkivaltaisuuteen ei toden totta riitä sekään, että uhrin päätä lyö seinään samalla, kun hänen vaginaansa työntyy vasten toisen tahtoa.

Miltä sinusta tuntuisi, jos humalainen öykkäri tunkeutuu kotiisi ja jyystää sinua perseeseen hakaten samalla päätäsi seinään? Tuija Brax: Olisiko tämä kivaa tai nautinnollista? Onko tällaisessa tapauksessa kohtuullista päästää tekijä kävelemään parin hassun tonnin sakkorangaistus ja ehdollinen "vankeustuomio" kainalossaan? Kotimatkalla syyllinen saa väkisinmaata haluamansa uhrin päästen pälkähästä yhtä lievin seurauksin. Lisäksi nämä vahingonkorvausvaatimukset päätyvät melkoisen usein takaisinperintään, koska ei maahanmuuttajalla tai laitapuolen kulkijalla moisiin maksusuorituksiin ole mahdollisuutta.


Koska moni ei varmaankaan vaivaudu klikkaamaan alkupuolen linkkiä tai ainakaan lukemaan sen takaa löytyvää artikkelia kokonaan, lainaan tähän kyseistä Amnestyn raporttia.

Raportissa esitellään esimerkkinä tapaus, jossa mies pakotti naisen harrastamaan seksiä parkkihallin inva-wc:ssä hakkaamalla tämän päätä seinään ja vääntämällä käden selän taakse.

- Syyttäjän mielestä tämä ei ollut raiskaus, sillä käytetty väkivalta oli lievää. Mies tuomittiin sukupuoliyhteyteen pakottamisesta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, raportissa todetaan.

Esimerkki on tietysti Suomesta.


Totta kai esimerkki on Suomesta. Mistäs muualtakaan se voisi olla?

Ymmärrän joten kuten - vaikkakin vastentahtoisesti - sen, että maahanmuuttoasioissa yleinen käytäntö kulkee orjallisesti EU:n pillin mukaan ja että kyseessä on valtiosalaisuus, josta tavan kansalainen on autuaan tietämätön. Tämän salajuonen vuoksi muutoksia turvapaikanhakijakiintiöön tai kapasiteetin rationalisointiin ei tapahdu.

Sitä minä taas en suurin surminkaan ymmärrä, että mikä hyöty valtiolle on hyysätä raiskaajia päästämällä heitä tavan takaa kuin koiraa veräjästä? Ovatko vankilat niin täynnä, että juuri raiskaajia ei voida kiven sisään laittaa, koska juuri tämä rikos on aikoinaan arpomalla valittu? Kasvojen menettämisen pelossa poliitikot eivät uskalla tehdä muutosta asiaan, koska täten ihmiset tajuavat heidän olleen raiskauksesta koskevaa rikoslainsäädäntöä pohdiskellessaan väärässä.

"Tottahan se on... Ei asia näin voi olla, mokahan se oli alun perinkin. Raiskaustuomioista tulee välittömästi ehdottomia ja minimirangaistus on kaksi vuotta lyhentämättömänä," joutuisi Tuija Brax toteamaan tiedotusvälineille järjen äänen vihdoin voitettua.

Kasvojen menetys tai mikään ei kuitenkaan pilaisi sitä riemuvoittoa, jonka ihmisoikeudet tuona päivänä saavuttaisivat. Lakien täytyy palvella vain ja ainoastaan kansalaisten etua, hyvinvointia ja turvallisuutta.

Amnestyn mukaan Suomi on kyennyt hitaimmin uudistamaan seksuaalirikoksia koskevaa lainsäädäntöään.


Minä en ole havainnut mitään uudistusta - en hidasta tai hitaampaa.

Oletko sinä?