keskiviikkona, tammikuuta 14, 2009

Nyt se sitten tapahtui: suora törkeästi leimaava kannanotto Vanhas-Masalta Perussuomalaisia kohtaan

"Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) vaatii pitämään huolta, ettei rasismi nosta päätään Suomessa taantuman seuralaisena.

Vanhasen mukaan suomalaiset puolueet eivät saa toimia kanavina rasistisille mielipiteille eivätkä poliitikot saa maalailla ulkomaalaisista valheellisia kauhukuvia."


Minulle tulee väkisinkin mieleeni se, että Vanhanen käyttää argumentissaan syömähampaana taantumaa päästäkseen paremmin kansalaisten päiden sisään. Kansa on nyt kenties herkässä mielentilassa eikä vähiten siksi, että media ruokkii lamasta uhkakuvia jatkuvalla syötöllä. Tämän vuoksi Vanhanen ei suvaitse, että mitkään ns. epäedulliset asenteet nostavat päätään yhteiskunnallisessa keskustelussa lammaskatraan (=kansalaiset) ollessa epätietoisia ja huolissaan.

Vastaavaa tunteisiin vetoamista olisi voinut odottaa Jokelan tai Kauhajoen kouluammuskelujen yhteydessä. Oman agendan läpiajoa kansalaisten herkän mielentilan myötävaikutuksella. "Nyt kun kansakuntamme kärsii suunnattomasta tragediasta, en soisi sen heikentävän ilmastonmuutoksesta kannettavaa huolta." Miten olisi?

Minusta tässä sekoitetaan taas jälleen kerran suoranainen rasismi sekä terve maahanmuuttokriittisyys. Maahanmuuttokriittisyys - ei maahanMUUTTAJAkriittisyys. Kyseessä ei siis ole edelleenkään minkään etnisen vähemmistön kritisointi. Terve kritiikki on eri asia kuin suora solvaaminen ja rasismi. Mikä tässä asiassa on oikeasti niin vaikeaa käsittää?

Jääkiekon kritisointi ei tarkoita jääkiekkoilijoiden kritisointia. Jos kritisoin SM-liigan sääntöuudistuksia, pelaajakauppoja ja Tapparan peluutusstrategiaa, ei Janne Ojasella ole syytä kokea kritiikin koskevan häntä.

Jos joitain ihmisiä kritisoin maahanmuuton tiimoilta, ne ovat Suomen maahanmuuttopolitiikasta vastaavat ihmiset - eivät maahanmuuttajat.

Jumalauta, suomalaiset: herätkää! Kaikki tärkeitä ajankohtaisaiheita koskeva avoin keskustelu pyritään tukahduttamaan juuri tänään, kun sille olisi erityisesti tarvetta. Asiassa on hieman myös sellaista makua, että kansalaisia syyllistetään esimerkiksi maahanmuuttoasioiden murehtimisella, koska parhaillaan on tärkeämpiäkin huolenaiheita, eli taloustilanne.

"- Äänestäjillä ei saa olla sellaista illuusioita, että he saavat ilmaista ulkomaalaisvihamielisyytensä vaaleissa esimerkiksi perussuomalaisia äänestämällä, Vanhanen sanoo lehdelle.

Vaikka perussuomalaisten johdon virallinen linja maahanmuuttoasioissa seurailee Vanhasen mukaan muiden puolueiden kantoja, puolueen on hänen mielestään oltava tarkkana julkisesta kuvastaan.

Pääministeri toivoo myös, etteivät poliitikot kuvaa maahanmuuttoa uhaksi, vaan mahdollisuudeksi ja välttämättömyydeksikin väestöltään vanhenevassa Suomessa. Puheet esimerkiksi hallitsemattomista siirtolaisvirroista on Vanhasen mukaan lopetettava."


Aikaisempia tekstejäni lukeneet ovat naureskelleet sitä, etten taida ihmeemmin pitää Vanhasesta. Minulla ei ole mitään häntä vastaan ja totta puhuen minulla ei ole ollut aiemmin kuin hajanaisia perusteluita sille, miksi olen niputtanut hänet maahanmuuton ja etenkin koko globalisaation sokeiden ihannoijien sankkaan joukkoon.

Tämänpäiväinen artikkeli sen sijaan ei enää jätä sijaa epäilyille. Maahanmuuttoa ei saa siis enää kritisoida, koska se ON mahdollisuus. End of the story. Muita vaihtoehtoja ei ole, eikä sellaisten mahdollisesta olemassaolosta saa julkisesti keskustella. Lausunto on minulle eksplisiittinen kehoitus olla äänestämättä Perussuomalaisia. Lisäksi se on kansaa nuoleskeleva kehoitus kääntyä globalisaation ja maahanmuuton kautta auvoista sekä paratiisinomaista Suomea rakentavan Keskustan puoleen.

Myös yksi asia on varma: taannoisten kunnallisvaalien sekä viimeaikaisten mielipidemittausten osoittama Keskustan suosion lasku sekä Perussuomalaisten suosion kasvu on saanut Vanhasen takajaloilleen ja kalastelemaan äänestäjiä takaisin. Kelkka on kuitenkin toivon mukaan jo käännetty.

Perussuomalaiset on edelleenkin paljon muutakin kuin maahanmuuttokriittinen (eikä siis siinäkään suoraan sen kaikkia muotoja vastustava) puolue, vaikka se onkin agendan yksi pääprioriteetti.

Kaupunginvaltuutettuani Jorma Uskia (ps.) vapaasti lainatakseni:

Jos populismia on
- vaatia Suomen kansalaisille kollektiivisesti parempia elinoloja
- ohjata lisää resursseja vanhusten ja vammaisten hoitoon
- parantaa julkista terveydenhuoltoa
- pyrkiä takaamaan tuleville sukupolville turvallinen Suomi
- pienentää tuloeroja
- saada riittävää tukea lapsiperheille
- oikaista eläkeleikkaukset
- saada verotus maksukyvyn mukaiseksi
- käyttää maalaisjärkeä poliittisessa päätöksenteossa
- ajaa äänioikeuttaan käyttävän Suomen kansalaisen asiaa

Niin minä, Janne Muhonen, olen populisti ja ylpeä siitä.

Tuoreimmassa Cityssä on vanhan kunnon Jussi Halla-ahon haastattelu. Kannattaa lukea. Otsikko "Suomen vaarallisin mies?" on tosin taas jälleen kerran ja lievästi sanottuna puolueellinen, leimaava sekä typerä. Äärimmäisen lievästi ilmaistuna edellisiä asioita on pätkä "istuuko edessäni uusnatsiliikkeen aivot." Artikkeli ei ole päässyt kuin johdantovaiheeseen ja esille otetaan jo natsikortti. Aiemmin mainitsemani maahanmuuttokriittisyyden ja rasismin rajan häilyminen vedettiin toimittaja Maria Petterssonin toimesta vielä enemmän yli äyräiden.

No, artikkelin luettuanne huomaatte, kuinka puolueellisia kysymykset ovat. Lienevätkö vihervasemmistolaisen suusta. "Jussi Halla-aho kauhistuttaa myös seuraavalla sivulla" ja mies sen kun puhuu asiaa tärkeistä aiheista, jotka sivuutetaan näkyvimmässä keskustelussa lähes olankohautuksella.

Jussin paras ystävä sanoo, kuinka hän ei voi esiintyä Cityn artikkelissa omalla nimellään, koska joutuisi omien sanojensa mukaan etsimään uuden työpaikan.

Mitä erityisen vaarallista on ihmisessä, joka on uhrautunut ottamaan tärkeät asiat mahdollisimman laajaan ja kritiikin alaiseen keskusteluun, koska eturivin poliitikoista ei ole kuin subjektiiviseen katsontakantaan?

Niin. Nämä asiat kun pitäisi vain lakaista maton alle ja tuudittautua siihen pumpulinpehmeään kuvaan, jonka poliittisen valtakartellin alistama media meille antaa. Keskustelustahan kun saattaisi poikia terveen kriittistä keskustelua sellaisia asioita kohtaan, joista poliittinen eliitti pyrkii antamaan mahdollisimman yksipuolisen ja oman agendansa mukaisen mielikuvan koko kansalle.

Suomalaiset: herätkää!

maanantaina, tammikuuta 12, 2009

Odotettavissa Seitsemän päivää -lehdessä joku kaunis päivä



Tarkkasilmäinen ohikulkija havaitsi muusikko Janne Muhosen tepastelevan asunnossaan vasta korkattu kylmä huurteinen kourassaan. Jotenkin tapauksen voisi kenties vielä ymmärtää, mutta ajankohtapa olikin sunnuntai-iltapäivänä kello 14.00! Muhonen ei kaiken lisäksi häpeillyt lainkaan tekoaan vaan kaihtimet olivat auki hänen ottaessaan pitkähköä ensipuraisua oluttölkistään. Ohikulkijat eivät olleet uskoa silmiään. "Siellä hän maisteli OLUTTA keskellä kirkasta päivää!" oli viesti Seiskan toimitukselle.

Seiskan toimittaja tavoitti Muhosen myöhemmin sunnuntaina puhelimen välityksellä. "Miksi ihmeessä raaskit juoda olutta - herra paratkoon - sunnuntaina?" "Minun sattui yksinkertaisesti tekemään mieli juoda olutta", Muhonen perusteli ratkaisuaan kylmän rauhallisesti. Noin viiden minuutin keskustelun yhteydessä Muhosen nauttima olut paljastui puolen litran Karjala III -keskiolueksi, joka sisältää pahimmillaan jopa 4,6% alkoholia. Toimittaja erotti puhelun aikana selvästi, kuinka Muhonen sihautti uuden oluen auki.

Tuoreimpien barometrien mukaan säntilliset, kunnolliset ja maltilliset suomalaiset kelpo veronmaksajat sallivat alkoholin pienenkin määrän nauttimisen vain ja ainoastaan perjantai- tai lauantai-iltoina, eikä jälkimmäisessä tapauksessa aiemmin kuin lottoarvonnan tienoilla saunan jälkeen.

Jyvässeudun yhdistyneet mummot ja kukkahattutädit RY vaativatkin kaupunkia ryhtymään pikaisiin toimiin, jotta tällainen rietas kaljan kittaaminen saataisiin kokonaan kuriin.

"Muhosen näyttämä turmiollinen esimerkki syöksee kansakuntamme ennen pitkää helvetin kurimukseen, josta ei ole paluuta! Jumala meitä siunatkoon!" virkkoi mummojen jaoston toimeenpanevan komitean pääsihteerin tiedotuspäällikkö Hilma Perä-Rynkylä.

"Muhonen ei ajatellut laisinkaan nokkaansa pidemmälle. En uskalla edes kuvitella, millaisia kauaskantoisia seurauksia moisella edesvastuuttomuudella olisi saattanut olla, mikäli joku alle 18-vuotias olisi osunut paikalle hänen kävellessään rehvakkaasti jääkaapilta olohuoneeseen viekoitteleva oluttölkki kourassaan!" päivitteli puolestaan kukkahattutätien jaoston hallituksen varapuheenjohtaja Sylvi Saari-Käyliö itkua pidätellen.

Hilma ja Sylvi kiittelevätkin vuolaasti ja ylisanoja säästelemättä paikalle osuneita kahta vanhempaa mieshenkilöä, jotka ohjasivat paikalle vahingossa osuneita alaikäisiä, noin 16-17-vuotiaita, pienokaisia pois näköetäisyydeltä.

Molemmat muistuttavat kansalaisia siitä, kuinka minkään valtakunnan alkoholituotteiden nauttiminen ei ole kelvolliselle veronmaksajalle laisinkaan sopivaa toimintaa varsinkaan aikavälillä sunnuntai-perjantai.

Lisäksi he pitävät Muhosen perusteluita oluensa nauttimiselle täysin riittämättöminä. "Suomen laissa sietäisi olla erityispykälä, joka sallisi pienen alkoholimäärän nauttimisen vappuna, juhannuksena, uutena vuotena, hopea- tai timanttihääpäivänä sekä syntymäpäivinä aina tasakymmenvuosin", ehdottaa Hilma Perä-Rynkylä. Saari-Köyliö nyökkäilee vierestä hyväksyvästi.

"Pelkälle makunautinnon tavoittelulle antautuminen on selkeä esimerkki siitä, kuinka turmiollisessa yhteiskunnassa me tällä hetkellä elämmekään. Kurinalaisuus ja maltillisuus kunniaan!" peräänkuuluttaa Sylvi Saari-Käyliö sormeaan heristäen.

"Ihmisen tulisi tyydyttää vain perustarpeensa, unohtaa haaveidensa perään haikailu, jättää mielihalunsa täyttämättä ja keskittyä elämään tyytyväisenä mahdollisimman pienissä sekä vaatimattomissa piireissä koko elämänsä", ehti Yhdistyneiden mummojen pääsihteeri Saima Uoti-Rimpilä kommentoimaan asiaa kiireidensä keskeltä.

"On pöyristyttävää ja irstasta, kuinka ihmiset haluavat nykyään pitää hauskaa ja nauttia elämästään erilaisin keinoin. Käpylehmät, nimipäiväkortti enolta, lukukinkerit puolen vuoden välein kylätalolla sekä iltakävely navetan ympäri riittivät ennen vanhaan meidän ikäluokkamme elämän sisällöksi, joten niin tulisi mielestämme ehdottomasti olla myös nykyajan ihmisten kohdalla", hän valottaa elämän kiistattomia perusarvoja.