lauantaina, syyskuuta 13, 2008

Taas uusi liikaa valtaa saanut ihminen, jota saa pelätä



En edes halua tietää, että mistä näitä ihmisiä jatkuvasti sikiää, mutta ihmettelen suuresti, kuinka pirussa heitä pääsee jatkuvasti noin isoihin ja vastuullisiin tehtäviin? No, Yhdysvallat on tunnetusti vahvasti uskonnollinen valtio. Olen tunnetusti uskontojen vastustaja (erityisesti niiden ja politiikan yhdistämisen) ja jos Sarah Palin, "uskomaton ylipapitar", on joku kaunis päivä maansa puikoissa ja näkee unta, kuinka Jumala käskee Yhdysvaltoja lähtemään rauhan, vapauden ja jalon pyhyyden nimissä ristiretkelle sotaan Pohjois-Koreaa ja/tai Venäjää vastaan niin allekirjoittanutta ei ainakaan paljon naurata. Tuollaisen tyypin vuoksi kolmas maailmansotakin saattaa olla joskus lähellä. Vastahan tämä otti ja julisti, kuinka Yhdysvallat ovat valmis tiukkoihinkin toimiin Venäjän suhteen.

"Meidän on pidettävä silmällä Venäjää, Alaskan kuvernööri sanoi, mutta lisäsi samalla toivovansa Yhdysvaltain välttävän uuden kylmän sodan aikakauden.

Kysymykseen lähtisikö Yhdysvallat sotimaan Venäjää vastaan, jos Georgia olisi Naton jäsen ja Venäjä miehittäisi sen, Palin vastasi: "Ehkä niin."

- Tarkoitan, että Nato-sopimuksen mukaan Yhdysvalloilla olisi velvollisuus puolustaa Georgiaa, jopa ryhtymällä sotaan Venäjää vastaan, Palin selitti.

Palinilta tivattiin selitystä myös hänen aikaisempiin kommentteihinsa siitä, että Irakin sota olisi Jumalalta saatu tehtävä. Palinin Track-poika lähtee ensi viikolla sotimaan Irakiin.

- Uskon, että tälle maailmalle on suunnitelma ja se on hyvä maailman kannalta, Palin vastasi."

Pelottavaa tekstiä, kuten sanottua.

Seurakuntaviestiä tungetaan postiluukustani edelleen, vaikka olen laittanut asuntoni oveen lapun "Ei mainoksia." Keräyspaperipussille kävellessä silmiini sattui kuitenkin mielenkiintoinen otsikko: "USA:n epä-älyllinen kristillinen oikeisto" ja tarkennus "se on ehkä sittenkin toista maata kuin eurooppalainen media sen esittää. Mutta ratkaiseekö uskonto lähestyvät presidentinvaalit?" Seurakuntaviesti kapsahti nyt kyllä katajaan Sarah Palinin loikattua otsikoihin, sillä mikäli Suomen kristityt pitävät järkevänä, että sotimista oikeutetaan "Jumalan antamana pyhänä tehtävänä", ovat he ainakin minun kirjoissani yhtä epä-älyllisiä kuin Atlantin takaiset virkaveljensä.

George W. Bush oli toki samaa sarjaa ja lehden artikkeli myöntääkin, että "Bush petti heidät." Samaan kastiin Palinkin on kovaa kyytiä menossa. Hänkin kaiketi pettää parhaillaan edustamaansa kristillistä oikeistoa, sillä tohtori Markku Ruotsilan mukaan he eivät koskaan ole olleet pohjimmiltaan suvaitsematonta, epä-älyllistä, väkivaltaan taipuvaista tai jotenkin vaarallista. Ruotsila väittää, että valtamedia kertoo meille koko ajan virheellistä tarinaa Yhdysvalloista ja etenkin sen "kristilliseksioikeistoksi" nimetystä, vaikutusvaltaisesta uskonnollisesta ryhmittymästä. Mitähän tämä virheellinen tieto on? Onko Iltalehti kenties keksinyt omasta päästään Sarah Palinin hihhulilausunnot? (Lähde: Seurakuntaviesti - Jyväskylän seurakuntalehti nro. 13 27.8.2008.)

Tässä pari Iltalehden artikkelissa (linkki siis alussa) mainittua poimintaa Palinin puheista:

"Rukoilkaa, että maamme johtajat lähettävät sotilaita suorittamaan Jumalan antamaa tehtävää." Kesäkuussa 2008 puheessaan Irakin sodasta.

"Uskon, että on Jumalan tahto yhdistää ihmiset ja yritykset samaan rintamaan, jotta saamme kaasuputken rakennettua." Kesäkuussa 2008 Alaskaan suunniteltavasta kaasuputkihankkeesta.

Kaasuputki on toki hieno homma, että sen kun rukoilevat vaan. Toivottavasti ei käy kuitenkaan aika pitkäksi odotellessa, koska taivaalta tipahtaa putkenpätkiä, klemmareita sekä popniittejä.

Yli päätään raivostuttaa, kuinka USA:n kaltaisessa mahtivaltiossa uskonnoilla on niin suuri vaikutus politiikkaan. Valtapuolueita leimaa nimenomaan heidän uskonnollinen agendansa. Suomessa puolueet erotellaan sentään heidän poliittisen agendansa perusteella - paljolti tosin siksi, että lähes jokainen ministeri ja kansanedustaja on yksinkertaisesti luterilainen. Yhdysvalloissa Jumalalta sotakäskyjä saavia hihhuleita pääsee valtaan ja saa lisäksi kaiken kansan hyväksynnän sen vahvan uskonnollisuuden vuoksi. Kaikki, mihin vedetään vähänkään Jumalaa ja Jeesusta mukaan uppoaa jenkkeihin kuin häkä ja kaikki ovat haltioituneita tästä suuresta tehtävästä jolle he ovat vapauden, kunnian ja Jumalan sanan nimissä lähdössä. Muistuttaa toki hieman islamin toimia ja heidän pyhiä sotiaan, joihin lähdetään tietääkseni niin ikään heidän jumalansa nimissä.

Ei tässä hyvin tule käymään.