perjantaina, elokuuta 01, 2008

Tämäkö se sitten ei ole populismia?

Katainen vanhustenhoitajana, 1.8.2008 11:00



Valtiovarainministeri Jyrki Katainen pääsi Koskelan sairaalaan kokeilemaan, millaista on syöttää ja pukea liikuntakyvyttömiä vanhuksia.


Kirjoittajan mielipide: tämä on pahamaineista populismia. Kuvasta puuttuu vain Kataisen hohtavanvalkoinen hammasrivistö osoittamassa, kuinka messevää askaretta hän onkaan suorittamassa.

Mutta: minusta oli erittäin loistavaa, että korkea-arvoinen valtion virkamies todellakin meni kokeilemaan tällaista, nykyään valloilla olevan omaishoidontuen kritisoinnin alaista, tointa! Olen itse asiassa toivonutkin jotain tämänkaltaista jo pitkään.

keskiviikkona, heinäkuuta 30, 2008

Hieman oluesta

Kuuma puheenaihe on ollut kuluvana vuonna alkoholin ja eritoten oluen hinta sekä siihen kerrankin ymmärrettävistä syistä (ei siis alkoholivero) kohdistuneet korotuspaineet, eli humalan ja maltaan maailmanmarkkinahinnan kohoaminen. Internetin keskustelupalstoilla asiaa ollaan käsitelty aina kun se on ollut ajankohtainen ja äänessähän ovat olleet kaikenlaisia tyylisuuntia edustavat ääripäät:

1) Absolutistit, joiden mielestä alkoholi on syntiä ja alkoholia kuluttavat ihmiset oletusarvoisesti ihmisarvoltaan alhaisempia, kuten olen aiemminkin jo todennut. Ei siis puututa tähän aspektiin sen enempää tällä kertaa, vaikka mieli halajaisikin avautua samat asiat yhä uudelleen.

2) Uhmaikään jämähtäneet ja mistään ymmärtämättömät, jotka ovat valmiita teurastamaan panimoiden johtajat ja laittamaan pontikkapannut pöhisemään pitkin sankkoja metsiämme.

3) Minua tällä hetkellä suunnattomasti vituttavat ihmiset, jotka käyttävät alkoholia, mutteivat pidä oluen mausta ja tästä syystä olut saisi maksaa heidän mielestään vaikka 10 € per pullo.

Koetanpa samaistua tähän sangen kypsään ajattelumalliin. Minä en pidä mämmistä, joten minusta sen tulisi ehdottomasti maksaa 150 € rasialta! HAHHAA, vituttaako mämmin ystävät? En pidä viskistä, konjakista, cherrystä tai brandystä, joten minun mielestäni niiden ystäviä pitäisi ehdottomasti rankaista asettamalla hinnaksi sellainen kolmatta sataa euroa per pullo. HAHAHHAA, mahtaisi kyrsiä moisten liemien nautiskelijoita!

Joo, eipähän tuossa taas muuta.