maanantaina, toukokuuta 26, 2008

Kuulkaa kunnianne nykypolitiikasta

Tässäpä on Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin vaalitentti vuoden 2007 eduskuntavaalien tienoilta. Joka ikisen Suomen kansalaisen pitäisi katsoa tämä. Median edustajat nolaavat itsensä aivan täydellisesti ja sen kertoo videoihin tulleet kommentit, joista lähes jokaisessa ollaan tismalleen tätä mieltä.

Soini puhuu niin kertakaikkisen ASIAA! Parhaillaan tosiasia on suurimpien eduskuntapuolueiden valtakartelli ja on se saatana, kun sitä eivät kansalaiset ymmärrä. Mediankin edustajat ovat melkoisia lampaita, jotka pyrkivät tässäkin haastattelussa täydellisen epäammattitaitoisesti mustamaalaamaan Perussuomalaisten puolueohjelmaa iänikuisella Tony Halmeeseen liittyvien asioihin jankuttamisella. Kokoomusta ja Jyrki Kataista ei takuulla ripitetä seuraavissa eduskuntavaaleissa Ilkka Kanervan tekstiviestikohusta. Jyrki Kataiselta ei tulla enää silloin penäämään vastuuta Iken tekemisistä, kuten Timo Soinilta Halmeen asioista tuossa vaalitentissä.

Minua siis aivan oikeasti raivostuttaa koko kuvio, mutta onneksi Soini piti tuossakin haastattelussa päänsä ja pisti toimittajat nippuun 100-0. Noin 20 minuutin mittaisen dokumentin loppupuolelta löytyy jopa aikaa puhua oikeistakin asioista ja Soinin näkemykset pääsevät esiin. Rasismikorttia muistetaan tietenkin vilautella jatkuvasti Perussuomalaisten ”maassa maan tavalla tai takaisin” –periaatteen vuoksi.

Soinin vastuulle koetetaan sälyttää kaikkien puolueen jäsenten henkilökohtaiset mielipiteet ja kai se on sinänsä Perusteltua, koska puolue kulminoituu häneen. Suurin osa Perussuomalaisten jäsenten henkilökohtaisista mielipiteistä on toki yhteneväinen puoluelinjan kanssa, mutta koska se saatanan poliittisesti korrekti ja ainoa oikea mielipide on yltiöpäinen kehitysavun syytäminen sekä maahanmuuttomyönteisyys, on näiden asioiden jankuttaminen loistava ase yrittää saada Perussuomalaiset mahdollisimman rasistis- tai jopa fasistissävytteiseen valoon, kuten heitä yritetäänkin dokumentissa Tony Halmeen mietteiden vuoksi leimata!

Fasisteiksi! Kokoomusta ja Kataista ei kukaan uskaltaisi moisella tavalla soimata esimerkiksi kapitalisteiksi. Reilu peli on perseestä. Lisäksi olisi hyvän sään aikana syytä tajuta, että Perussuomalaisten vaali- ja puolueohjelma on lähinnä Timo Soinin käsialaa – ei aikapäiviä sitten eduskunnasta pois jääneen rasistisen Halmeen! Timo Soini ei ole antamassa niskalaukausta jokaiselle tummahipiäiselle, kuten Halme mahdollisesti olisi valmis tekemään. Pistäkääpä ne yhtäläisyysmerkit takaisin kaappiin.

Perussuomalaiset ovat taatusti siinäkin mielessä valtapuolueita rehdimpiä, että suovat jäsenilleen oikeuden omata henkilökohtaisia mielipiteitä. Peruskepulaiset ja –demarit sen sijaan ovat samasta muotista tulleita ja puoluelinjan mukaan orjan lailla meneviä turhanpäiväisiä otuksia. Kansanedustajien määrän voisi supistaa vaikka 20:een, koska 30 munatonta demaria voisi korvata yhdellä, joka äänestää samalla lailla kuin nuo 30 tekisivät.

Halme sai olla niin maahanmuuttokielteinen kuin oli – Soinia syyllistettiin taas yllättäen tästäkin asiasta, koska ainoa oikea poliittisesti korrekti kanta on yltiösuvaitsevainen maahanmuuttomyönteisyys ja kielteinen asenne on tuomittava ja jopa puolueen puheenjohtajaa saa syyllistää asiasta vapaasti. Mikäpäs se on taas jälleen kerran oivallisempi ase Perussuomalaisten mustamaalaamiseen kuin Tony Halmeen kautta usein mukaan vedettävä rasismikortti. Sillä saa kukkahattutätien päät nyökkäilemään hyväksyvästi.

Muistutanpa vielä siitä, kuinka ex-vähemmistövaltuutettu (huh, onneksi ex-sellainen) Puumalainen oli valmis kriminalisoimaan maahanmuuttokielteisen asenneilmapiirin. Ajatelkaa ihmiset mitä täällä tapahtuu! Hyväksyttekö te aivan oikeasti tämän kaiken vai oletteko vain hyväksyvinänne, koska olette niin vitun munattomia ja valtapoliitikkojen mantrat päähänne marionettinuken lailla iskostaneita vatusseja?

Jos Vanhanen, Halonen tai viisaat ihmiset Brysselistä käskevät meitä seisomaan vartin välein päällämme niin täällähän totellaan sekuntiakaan epäröimättä. Monikulttuurisuus toteutetaan vaikka väkisin ja te ette mahda asialle mitään, koska ette halua. Teitä kielletään kohta LAILLA olemaan eri mieltä kuin poliitikkojen haluama kanta. Suoraan kääntäen teitä pakotetaan LAILLA olemaan samaa mieltä asiasta kuin asiasta. Suvereniteettimme niin kansallisella kuin yksilölliselläkin tasolla murenee käsissämme jatkuvasti.

Teillä on vaihtoehto: Perussuomalaiset. Älkää unohtako sitä. Vuonna 2011 jokainen Matti ja Mervi siellä nostaa perseensä ylös, vetäisee samanväriset tuulipuvut päälle ja sauvakävelee uurnalle Perussuomalaisia äänestämään.

Miten ihmeessä niin monet eivät voi olla näissä asioissa samaa mieltä? Suomalaiset poliittisesti valveutumattomat metsäläiset ja saatanan pässinpäät eivät muutenkaan tiedä populismista tai Perussuomalaisista yhtään mitään. Perusvarma valtapuolueen äänestäminen tulee muka äidinmaidosta ja mihinkään muuhun puolueeseen ei vaivauduta edes tutustumaan, vaikka varmasti hyvin moni olisi enemmän samoilla linjoilla Soinin kuin valtakartellin edustajien kanssa. Tälläkin hetkellä puidaan vaalirahoitussotkuja ja Vanhasen luottamus on kaikenlaisen epäilyttävän hässäkän vuoksi kovassa laskussa (lähde: Iltalehden teettämä gallup).

Vanhanen sanoi haastattelussa, että hän ei ole sinänsä ihmeissään uskottavuutensa laskusta, mutta ei suostu ottamaan omalle vastuulleen ainuttakaan syytä siihen. Tämä asennehan korjaa tilannetta helvetisti. Montako kertaa Timo Soini on ollut moisessa vyyhdissä mukana? Vastaushan kuuluu, että ei ainuttakaan kertaa, eikä tule olemaankaan.

Jos kansalaisten sokean luottamuksen kohde, eli kuka tahansa valtapuoluetta edustava poliitikko, sanoo, että populismi on kiihkoilua, jota se saattoi SMP:n aikaan ollakin, niin sitä mieltä ollaan, vaikkei asiasta tiedetä mitään. Vituttaa muuten monen muun asian ohella sekin, kuinka niin monet pitävät Perussuomalaisia samana asiana kuin SMP:tä. Kysykääpä sediltä, tädeiltä, mummoilta, papoilta, siskoilta ja vanhemmilta, että tietävätkö he populismin määritelmää?

Se on poliittisten asioiden yksinkertaistamista kansalaisille helposti ymmärrettäviksi. Timo Soini peräänkuuluttaa TEIDÄN, SUOMEN KANSALAISTEN, hyvinvoinnin kohentamista ja sen varmistamista myös tulevaisuudessa. Epäkohtien korjaamista, tuloerojen kaventamista ja TEIDÄN asioidenne laittamista etusijalle. Työllisyysasteen ja sisäisen turvallisuutemme parantamista. Vähävaraisten aseman kohentamista! Timo Soini on populismin tutkija, akateeminen mies. Luottaisin hänen sanaan siinä, mitä populismiin tulee.

Mikä on, kun ei kelpaa?

Jos ette edes koko asiasisältöä tajua, niin katsokaa tuo vaalitentti vielä kerran uudestaan. Asiat kerrotaan siinä teidän vitun älykääpiöiden äidinkielellä, eli suomeksi, ja vieläpä siten, että jopa teidänkin, helvetin metsäläisten, luulisi sen ymmärtävän, koska asiasisältö on kaiken lisäksi yksinkertaistettu helposti ymmärrettäväksi! Vanhanen se selittäisi nuokin asiat sellaisella muka-hienolla kapulakielellä, että järkijättöiset kansalaiset lumoutuisivat jo pelkästä hienosta sanahelinästä ollen vakuuttuneita Vanhasen pätevyydestä.

Vanhanen ostattaa verorahoilla itselleen uudet silmälasit sekä kravatin ja Iltalehti uutisoi siitä Siperiankissan kokoisilla kirjaimilla ylistäen hänen muodikkuutta, tyylikkyyttä ja charmikkuutta, jotka liittyvätkin hänen poliittiseen kyvykkyyteen sekä uskottavuuteen AIVAN VITUSTI! Ministereiden määrän selvittyä Vanhanen oli lööpeissä naissukupuolta edustavien ministereiden kanssa paistattelemassa Pepsodent-hymy äärimmillään ja otsikossa seisoi ”Vanhasen enkelit”. Politiikkakin yritetään saada näyttämään saippuasarjaglamourilta. Ja kansalaiset ovat mykistyneitä ja aivan poliitikkojen pauloissa. Tanja ”Lex Karpela” Karpelan uusi kampaus tai Vanhasen pränikät pokat ovat poliittisen kentän uutisoinnissa kuuminta ja tärkeintä antia.

Populismia tavataan käyttää halveksuvassa mielessä, vaikka pyrkimyksenä on usein paljastaa politiikassa ilmeneviä epäkohtia sekä antaa tervettä kritiikkiä vakiintuneille valtapuolueille. Läpinäkyvyyttä päätöksentekoon, joka on monelle rivikansalaiselle melkoisen vaikeasti ymmärrettävää asiaa. Eikö se ole jumalauta ihan oikein edustuksellisessa demokratiassa? Valta kuuluu Suomessa kansalle, joka äänestää neljän vuoden välein 200 kappaletta kansanedustajia päättämään asioistaan. Eikö meillä ole oikeus saada selville epäkohtia?

Teitä poloisia kuulkaas viilataan linssiin niin, että häijyä tekee. Soini sen sijaan sanoo: rahaa tulee ottaa sieltä mistä voidaan ja antaa sinne, missä sitä tarvitaan. Soini vastustaa eliitin suureellista elämänmenoa – etkö nyt jumalauta sinäkin, jos vaihtoehtona olisi käyttää rahaa sosiaalietuuksien korottamiseen (pakko muistuttaa vaikkapa omaishoidon tuesta), vähävaraisten avustamiseen ja retuperällä olevan vanhusten hoidon kohentamiseen? Yksi tärkeä asia on palveluiden jatkuvan keskittämisen sekä ulkoistamisen ja tästä johtuvan, entuudestaankin kansalaisten elämää hankaloittavan, byrokratian helpottamispyrkimykset.

Eihän siinä mitään, jos haluatte jatkossakin nähdä jyväskyläläislasten kärsivän säästellen rakennettujen homevauriokoulujen aiheuttamista terveyshaitoista ja seurata siinä sivussa, kuinka eliitille puuhaillaan isolla rahalla oopperataloa. Jokaisella on oikeus omaan poliittiseen kantaansa ja ei kai siinä sitten mitään, jos haluatte nähdä pitkäaikaistyöttömien sekä pätkätyöläisten kärsivän epävakaista elämäntilanteistaan jatkossakin.

Samanaikaisesti voitte ihastella, kuinka valtion osaomistamat yritykset järjestävät entuudestaan sikarikkaalle sikariportaalleen optioita tällaisena, sanoisinko, vaatimattomana sitouttamiskeinona. Äänestäkää kokoomusta, niin saamanne pitää! Soini vitsailikin ennätyssuuren ministerimäärän selvittyä sitä, kuinka Arkadianmäelle olisi syytä rakentaa parkkitalo parille kymmenelle verorahoista kustannetulle edustusluokan Audille, jotta ministereiden kelpaa pysäköidä.

Ihastelkaa jatkossakin, kuinka Abraham-Kyllikki auf Jägelström tekee ”taideteoksen” ripustamalla kaksi (2) henkaria roikkumaan sähkötolppaan ja näinpä häntä evästetään monen tuhannen euron taiteilija-apurahalla, jotta ”jalon hengenravinnon asialla olevat” poliitikot saavat paistatella alan julkaisujen kannessa kiillottaen julkisuuskuvaansa. Rationaalisuus kunniaan, jepjep.

Onhan tämä kaikki nähty, jos sen vain haluaa nähdä. Suomalaiset eivät halua nähdä tosiasioita, vaikka ne väännetään jatkuvasti nenän eteen rautalangan sijasta ratakiskosta. Ikävä toistaa jatkuvasti samoja asioita, mutta kun pienen kansalaisen kyykyttäminen ja muut epäkohdat eivät vain ota loppuakseen. Minä mesoan näistä vaikka hautaan saakka, ellei muutosta tapahdu. Vielä kerran: katsokaa Timo Soinin vaalitentti ja kysykää itseltänne, että puhuuko mies asiaa ja olisiko Perussuomalaisten mallin mukaisessa tasa-arvoisessa ja kansalaisiaan kunnioittavassa Suomessa mukavaa asua?

Seuraavaksi katsotte tämän sekä luonnollisesti myös tämän toisen puolikkaan. Tässäkin toimittajien toiminta on yllättäen hieman arveluttavaa mm. silloin, kun Perussuomalaisten kansanedustaja Raimo Vistbackalta tiedustellaan puolueen ”maassa maan tavalla” –periaatetta. Kohta keskusteluun vedetään mukaan jo säkkipilli ja se, että saavatko skotlantilaiset maahanmuuttajat sitä soitella.

Perussuomalaisten ohjelmaa yritetään tahallaan ymmärtää väärin ja lyödä haastattelutilaisuuksia läskiksi, jotta kansalle tulisi heistä mahdollisimman ahdasmielinen kuva. Seuraavaksi Soinilta tiedustellaan jatkoa tuohon asiaan ja Perussuomalaisen kantahan on se, että tarpeeksi vakavista rikoksista kiinni jääneet ja tuomitut maahanmuuttajat pitää voida palauttaa lähtömaahansa huolimatta siellä vallitsevasta turvallisuustilanteesta.

Jos maahanmuuttaja tulee tänne, raiskaa ja tappaa ihmisiä, niin onko Perusteltua sanoa Suomen valtiota julmaksi murhaajaksi, kun se palauttaa rikollisen maahanmuuttajan toimittajaa siteeratakseni ”varmaan kuolemaan”? Onko se perkele Suomen valtion vika, että maahanmuuttajien kotimaat ovat alkukantaisia ja vihamielisiä sekä sellaisia, joiden puikoissa heiluu kansaa sortavia diktatuurihallituksia? Ei sitä tiedä, että kuinka palautettavalle rikolliselle siellä kotimaassaan käy. Sitä ei tarvitsisi kokeilla, jos hän olisi elänyt maassamme maan tavalla Suomen lakia noudattaen, kuten kaikkien on määrä tehdä!

Suomalainen turisti napsaisi Pääsiäissaarilla patsaalta korvan irti ja vähältä piti, ettei hänelle itselleen käynyt samoin. Täällä sitä sitten vain myhäillään, että voi kun heillä on niin kiehtova kulttuurinsa siellä. Tänne myös alkuasukkaita koko joukko rikastuttamaan omaa kulttuuriamme! Sanoin tämän jo kerran aiemminkin, mutta Irakissa raiskaamaan ja murhaamaan ryhtyvä suomalainen palautettaisiin sekuntiakaan empimättä tänne - sinkkiarkussa. Heilläkin on niin vallan kiehtova sekä eri jännä kulttuuri.

Suomi antaa tällä hetkellä kehitysapua 0,7 % bruttokansantuotteestaan, joka ei prosentuaalisena osuutena vaikuta suurelta, mutta rahamääräpä onkin 700 miljoonaa euroa! Voi kuinka paljon puolellakin tuosta rahasta saataisiin omien vähävaraistemme asioita kohentamiseen. Itsenäisyytemme taanneiden veteraanien sekä lottien eläkkeet kuntoon. Moni killinki menee vieläpä kansaansa sortaville diktatuurihallituksille, jolloin avun lopullisesta osoitteesta ja perille menosta ei ole minkään valtakunnan takeita ja mitä todennäköisimmin loppusijoituspaikka onkin Saddam jr:n lompakossa.

Loppupuolella haastateltuun pikkutyttöön on yltiöpäisen maahanmuuttomyönteinen propaganda purrut kuin häkä: ”lisää maahanmuuttajii ja niille töitä ja jotain muuta kivaa, emmätiiä”. Hmm...mitä minun pitikään sanoa? Menin itse asiassa aivan sanattomaksi tuon kuultuani. Tätä tapahtuu ani harvoin, mutta moisen asiantuntijalausunnon edessä olen kyllä aivan polvillani.

Mitäpä tässä muuta tarvitseekaan tietää. Vitusti lisää maahanmuuttajia laivalasteittain sieltä, täältä ja tuolta ja kaikille töitä sekä muuta kivaa! Leipää ja sirkushuveja kaikille. Ylikansoitetaan sitten Suomikin kätevästi siinä sivussa. Sanotaan se nyt vielä kerran, että se menisi edes jolle kulle kaaliin (jota todella vahvasti epäilen): Suomessa on pirusti työttömiä, joten eikös hoideta heille kaikille työpaikka ennen kuin hamstrataan tänne tuhansittain maahanmuuttajia?

Soinia lainatakseni pitkäaikaistyöttömiä ja pätkätyöläisiä motivoi sekä innostaa vitusti lukea lehdistä, kuinka viisaat päättäjät ovat valmiita tuomaan tänne yhä enemmän ja enemmän maahanmuuttajia paljon uutisoitua työvoimapulaa paikkaamaan, vaikka suomalaisia työttömiä on osapuilleen jopa 200 000. Lisäksi esimerkiksi afganistanilaisten maahanmuuttajien työttömyysprosentti on vaivaiset 70 %.

Mitähän tästä voisi päätellä? Minäpä kerron. Suomalaiset työnantajat eivät ole innokkaita palkkaamaan afganistanilaisia ja todennäköisesti niinkin yksinkertaisista ja epärasistisista syistä kuin ammattitaidon ja kielitaidon puutteen vuoksi. Yrityksen sisäisen viestinnän kuormitusta ja hankaloittamista ei katsota tarpeelliseksi palkkaamalla kielitaidoton afganistanilainen silkan trendikkään kulttuurinrikastuttamisen nimissä.

Esitän muutaman muunkin asiallisen kysymyksen:

* Miksi päättäjillä ei ajatus kulje?
* Miksi he eivät osaa lukea ja tulkita tilastoja?
* Miksi faktat eivät iskostu heidän päänuppeihinsa, vaikka ne levitetään heidän silmiensä eteen?

Videolla näytetyssä vaalipaneelissa suunsa aukaisee pisteenä i:n päälle nainen, johon kulminoituu viimeisen päälle monikulttuurisuusintoilija. Suvaitsevaisuutta tarvitaan lisää ja lisää ja ainoa keino on hamstrata tänne lisää kaikenkirjavia ulkomaalaisia. Onkohan se nyt ainoa, halvin ja helpoin keino? Onko se itse asiassa hyvä keino alkuunkaan?

Kuten olen aiemminkin teksteissäni maininnut, on asenneilmapiirin muuttaminen hankalimpia tehtäviä, kenties mahdoton. Se olisi kuitenkin paras ja tehokkain tapa saada kansalaisia suvaitsevaisimmiksi. Sitähän vastaan minulla ei tietenkään mitään ole, mutta tämänhetkiset keinot ovat kehnohkoja - sen osoittaa tämänhetkinen tilanteemme mm. pakolaisten sopeutumisen suhteen.