lauantaina, kesäkuuta 20, 2009

Olli Lindholm narautti korkin kiinni noin kymmenen vuotta sitten

Tunnetun Yö-yhtyeen laulaja Olli Lindholm kiersi korkin kiinni melkein kymmenen vuotta sitten. Aikamääre on haja-ammuntaa, sillä tapauksen tiimoilta on puhuttu myöskin yhdeksästä vuodesta. Korkin narahtamista lähti silti tutkimaan Tribunen erikoistoimittaja Sauli Näräspöytiö.

Hänen onnistuikin yhyttää muutamia korkinnarautushetkellä lähistöllä olleita henkilöitä. Vielä ensimmäinen haastateltu ei kyennyt antamaan vastausta kaikkiin toimituksessamme heränneisiin kysymyksiin.

- Kyllä se korkki minun harkintakykyni mukaan ainakin kiinni meni. Olin sen verran etäällä tapahtumapaikasta, etten kykene sanomaan, kuuluiko siitä varsinaista narausta. Muistikin saattaa tehdä tepposensa, koska tapauksesta on aikaa, kommentoi Sylvi Rantayrmälä oltuaan aikoinaan tapahtumien äärellä.

- Sylvi toden totta seisoi tapahtumahetkellä hieman loitompana. Minä ja kahvikupposelle piipahtanut ystäväni Mielikki sen sijaan olimme kuuloetäisyydellä, ja voimme lähes sataprosenttisella varmuudella sanoa, että korkki toden totta päästi pienehkön narahduksen Ollin kiertäessä sen kiinni, kuuluttaa Ylermi Tuima-Koskelo samoista maisemista. Hän tietää lisäksi mainita, että kyseinen pullo oli lasinen ja sisälsi ruohonleikkurin polttoainetta.

- Kävimme suorittamassa Uolevi Vähä-Pesolan kanssa asiaankuuluvan empiirisen tarkistuksen ja ennakko-odotuksemme kävivät toteen. Korkki oli kuin olikin kiinni. Klyyvarimme eivät havainneet lainkaan ilman tai nesteen liikuntaa suuntaan tai toiseen pullon korkin välittömässä läheisyydessä. Mitään narinaakaan siitä ei enää meidän läsnäollessamme kuulunut, vaikka höristelimme korviamme melkoisesti, raportoi toimittajamme Sauli Näräspöytiö tuolta tapahtumien kiintopisteestä.

Narahdus noteerattiin myös Tyrnävällä. Paikalliset magnitudin asteikosta ylettömän kiinnostuneet asukkaat mittasivat narahduksen arvoksi noin 0,00000000000001124 Richterin asteikolla, ja tätä pidetään jopa kansainvälisestikin äärimmäisen merkittävänä yksittäistapauksena.

Huomattavasti enemmän maininnan arvoinen tapaus sattui, kun Urpo Martikainen kirskautti kiinni 0,5 litran muovisen Vischy-pullonsa. Tämä tapahtui jotakuinkin 90-luvun puolessa välissä eräänä huhtikuisena perjantai-iltana luettuaan kansalaisille illan tärkeimmät uutiset. Tästä tapauksesta toimittajallemme vinkkasi Tyrnävän paikallislehtien toimittajat, jotka olivat juuri palanneet paikallisen seismologisen seuran järjestämältä ja vieläpä sangen rattoisalta 20-vuotisjuhlamatkalta Limingalta. Siellä he äimistelivät paikkakunnan nähtävyyksiä, kuten Shellille asennettua kortti- ja seteliautomaattia, kirjaston vasta päällystettyä parkkipaikkaa sekä kunnantalon itsestään syttyviä pihavaloja.