lauantaina, huhtikuuta 24, 2010

Voiko tämä olla enää mahdollista?

Nyt on Vanhas-Masa monikulturismihallituksineen liemessä. Vanhoista suurista puolueista ensimmäisenä SDP on tullut järkiinsä ja ilmoittanut Eero Heinäluoman toimesta, ettei maahanmuuton määrää ole syytä lisätä. Vanhanen tulistui! Hän näkee tuota muukalaisvihamielisyyttään - tai uhkaa siihen - joka paikassa ja erityisesti siellä, missä sitä ei pitäisi nähdä.

On suoralta kädeltä todella hankalaa keksiä tähänkään tapaukseen yhtään läpinäkyvämpää ilmaisua tai tapaa yhtäällä ylläpitää monikulttuurisuusihannetta vaikka väkisin ja toisaalla leimata Heinäluoma sekä SDP terveine linjauksineen. Jatkuvasti puhutaan siitä, että kriittistä ja julkista keskustelua maahanmuutosta ei pitäisi tukahduttaa.

Mitähän Vanhanen, monikulturismin aisankannattaja numero yksi, tässä parhaillaan tekee? Kun huoli kohdistetaan suomalaisiin työikäisiin sekä heidän työllistymiseensä, tulistuu Vanhanen siitä, kuinka tällainen on vastenmielistä. Mölyt kuuluisi pitää mahassa. Häneltä rivien välistä saa tulkittua sen, että hän syyttää Heinäluomaa populistisesta äänten kalastelusta.

Jos suomalaisten työllistymisestä huolehtiminen ja maahanmuuton rajoittaminen ovat kansaa itseään kiinnostava, mutta, luoja paratkoon, populistinen linjaus, niin olisikohan tästä mahdollista vetää jonkunlaisia johtopäätöksiä kansan tahdosta?

Rautalankaesimerkin tarjoaa vanha kunnon gallup:

Tarvitseeko Suomi lisää ulkomaalaista työvoimaa?

Kyllä Ei
5% 95%
Ääniä 11276

Johtopäätökseksi väännetään lisää rautalankaa. Kansalaisia miellyttää ajatus maahanmuuttopolitiikan tiukentamisesta ja pääpainon siirtämisestä kohti tämän hetken työllisyystilannetta, jossa on kuin onkin paljon parantamisen varaa. Tämä on Vanhasen mielestä vastenmielistä. Kansalaisia ei miellytä ajatus siitä, että työttömyys rehottaa taloudellisen taantuman seurauksena, mutta maahanmuuttopolitiikkaa ei tiukenneta edes väliaikaisesti, vaikka huoltosuhde kärsii entisestään suuren osan maahanmuutosta ollessa humanitaarista. Vanhasen hallituksen logiikalla tosin lienemme kuin lintukodossa tästäkin huolimatta.

Suomi joutuu panemaan kotouttamiseen selvästi nykyistä enemmän paukkuja, sillä Suomeen tulee lähivuosina tuhansia luku- ja kirjoitustaidottomia maahanmuuttajia.

[...]

Maahanmuuttovirasto arvioi, että esimerkiksi Suomeen tulevista somaleista 85-90 prosenttia on luku- ja kirjoitustaidottomia. Luvussa ovat mukana lapset.

[...]

Söderlund sanoo, että luku- ja kirjoitustaidottomien kotoutuminen Suomeen on "haasteellinen ja vaikea kysymys."


Siinäpä haastetta kerrakseen. Vanhas-Masakin on tuuminut aika monta kertaa monen asian haastavuutta, päällimmäisenä globaaliuden asettamat haasteet. Meillä on tuossa maahanmuuttovirasto, yllä on lueteltu faktat, mutta missä ovat johtopäätökset? Se, että homma on haasteellinen ei ole minkäänlainen johtopäätös. Entäs jos meidän, suomalaisten, ei olisikaan välttämätöntä hankkia elämäämme ylimääräistä haastetta? Ne valtiot, jotka kokevat omien asioidensa olevan niin erinomaisella tolalla, että pieni haaste on tarpeen, voivat tarttua tilaisuuteen.

Todettakoon vain kaikessa lyhykäisyydessään loppuun, että keskusta ei ala omatoimisesti tutkimaan vaalirahoituksensa taustoja sen tarkemmin. Luotto tilintarkastajiin pelannee moitteettomasti ja tuota pikaa selvinnee, ettei minkään valtakunnan syytä epäillä epärehellisyyttä ole ollutkaan.

Heitänpä vielä pienen porkkanan lukijoille: Mitkä ovat todennäköisimpiä syitä siihen, että Matti Vanhanen jättää keskustan puheenjohtajan tehtävät? Jalkavaivat, maineen menetys, vaalirahakohu, akuutit muistiongelmat, epämääräiset lautakasat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän palautetta, joka voi olla aivan mitä vain mielessäsi liikkuu. Kaikki luetaan ja noteerataan - niin ruusut kuin risutkin.