maanantaina, maaliskuuta 22, 2010

Välitilinpäätös maahanmuuton eduista



Yllä olevassa kuvassa mogadishulaiset nuoret ovat kokoontuneet voimistelemaan yhdessä puisten keppien kanssa.

Viime vuosien pohjoismaalaisella maahanmuuttopolitiikalla on tunnetusti välttämätön osuus työvoimatilanteen tasapainottajana sekä suvaitsevaisuuden ja globaalin monikulttuurisuuden airueena. Pirteän totalitaristisia piirteitä vähitellen saava maahanmuuttopolitiikkamme ammentaa hövelisti oppia muistakin Euroopan valtioista. Liki 300 000 työttömästä voisi tietämättömämpi kuvitella, ettei työperäiselle maahanmuutolle ja sen rahoitukselle olisi akuuttia tarvetta, mutta niin sitä vain erehtyy.

Vanhasen mielestä Suomi kaipaa ensisijaisesti työperäistä maahanmuuttoa, jotta yhteiskunta pystyy tuottamaan ja rahoittamaan palvelunsa. Sen lisäksi on autettava hädässä olevia ihmisiä eli otettava pakolaisia ja annettava turvapaikka sellaiseen oikeutetuille.


Nykyisen, kiistatta onnistuneen, politiikan ja kovassa huudossa olevan keskittämisen hengessä on tietenkin onnistunut ratkaisu sijoittaa kaikki maahanmuuttajat mahdollisimman kompaktisti. Eri puolilta tulevia ihmisiä tulisi sijoittaa mahdollisimman tehostetusti tutustumaan toisiinsa ja oppimaan toisilta ehdassa monikultturismin hengessä. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, mikäli lähdetään väärille poluille ja rajoja aletaan tiukentaa. Ruotsissa on muslimienemmistö nykyarvioiden mukaan vuonna 2049, joten ei kannattaisi jarruttaa tasa-arvon, eli harmonisen 50%-50% -tilanteen syntymistä.

Tylsähän tämä pohjoismaalainen diplomaattisuuteen pyrkivä keskustelukulttuuri pidemmän päälle on. Onneksi me voimme nauttia 2010-luvun taitavasti rakennetusta monikulttuurisesta yhteiskunnasta, ja saamme ottaa oppia sekä vivahteita rauhan uskonnon edustajien ongelmanratkaisutaidoista. Erityisesti suomalaisten ja muidenkin pohjoismaalaisten olisi syytä ottaa oppia siitä, kuinka naista tulisi kohdella oikeaoppisesti.

Suomalaisilla on vielä paljon opittavaa ja ammennettavaa maahanmuuton suomista eduista sekä hyötynäkökohdista. Kriittisen keskustelun kasvusta päätellen emme ole luultavasti kyenneet aukaisemaan sylejämme kyllin ammolleen? Siinä vaiheessa kun palomiehet eivät saa enää olla rauhassa, olemme saavuttaneet auvoisuuden. Me kaikki olemme yhdessä suuressa piirissä pitäen toisiamme käsistä ikään, sukupuoleen tai etniseen taustaan katsomatta. Piirin keskellä on hymyilevä Astrid Thors, joka lyö patarumpuun tahtia, jotta tanssi voi alkaa!



J.K.: Erään uskontoryhmän Jihad-nimisellä väkivaltaisella piirteellä ei ollut tämän kirjoituksen kanssa pääasiassa mitään tekemistä. Huolimatta siitä, että suurin osa muslimeista on sekulaarisia, eli rauhanomaisia, on kiihkoileva mekastus ja väkivalta sangen huomattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän palautetta, joka voi olla aivan mitä vain mielessäsi liikkuu. Kaikki luetaan ja noteerataan - niin ruusut kuin risutkin.