maanantaina, maaliskuuta 22, 2010

Kantaväestö ja maahanmuuttajat työnhaussa

Kirjoittelen tässä taas oikein urakalla maahanmuuttoasioista, mutta yhden kirjoituksen supistamiseksi jaoin asian useampaan osaan.

Moni turvapaikanhakija odottelee vastaanottokeskuksessa sitä, että hänelle tehdään lääketieteellinen tarkistus hänen ikänsä selvittämiseksi. Vuonna 2009 Suomeen pyrki 39 sellaista turvapaikanhakijaa, jonka kotimaakaan ei ollut tiedossa (lähteenä maahanmuuttoviraston raportti turvapaikanhakijoista). Siinä meille on taas niitä huippuosaajia, jotka kävelevät suomalaisnuorten yli mahdollisia työpaikkoja jaettaessa. Ikä selvitetään suurpiirteisesti tutkimalla hampaat, mutta eihän lahjahevosen suuhun saa katsoa?

Kyllä tämä eläminen motivoi jaksamaan taas niin maan perusteellisesti. Seuraava uutinen nimittäin iski vasten kasvoja kuin märkä rätti.

Helsingin kaupunki haluaa lisätä maahanmuuttajien määrää työvoimassaan. Helsinki harjoittaa työhönotossa niin sanottua positiivista erityiskohtelua, kertoo maahanmuuttoasioiden johtaja Annika Forsander.

Esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva.

Kaupunki on kertonut pyrkivänsä palkkaamaan maahanmuuttajia työntekijöiksi samassa suhteessa kuin heitä on kaupungin asukasmäärässä.


Tämän täytyy olla joku aivan sairas vitsi. Toteutuessaanhan tämä on suoraa räkäistä naurua vasten suomalaisten työnhakijoiden kasvoja, ja vieläpä millaisella hetkellä! Meillä on kohta 300 000 työtöntä ja asiasta puhutaan. Syntyperäisten kansalaisten ahdistus ja pelko on käsinkosketeltavaa. Sitten Helsingin suurin työnantaja ottaa ja alkaa itsetarkoituksellisesti suosia vähemmän päteviä maahanmuuttajia virkoihin, joihin Suomessa on kouluttautunut ihmisiä. Räkäistä ja paskaista naurua hyväuskoisten ja rehellisten kansalaisten naamalle.

Tämä on niin reilua. Ei riitä sanat kertomaan. Kuvitelkaa tuotantoyksikkö, joka on lukittu sauna. Siellä hoipertelee janoissaan kolme työntekijää, joista jokaisella on mukanaan vain yksi pieni leili, jossa on vettä pitämään kukin tolkuissaan. He ovat jo pitkään anelleet, että saisivat lisää vettä ja lämpötilaa pienennettäisiin, mutta ei. Herra iso herra tulee, ottaa viimeisen vesileilin, juo sen sisällön ja nauraa päälle lyöden oven uudestaan lukkoon.

Tämä Suomen kansan jatkuva murjominen on tismalleen yhtä reilua. Antaa työttömyyden lisääntyä ja kansalaisten elämöidä surkeaa maahanmuutto- ja työvoimapolitiikkaa vastaan monta vuotta. Aktiivit koettavat tuoda esiin perusteltavissa olevia faktoja ja saada ääntään kuuluviin epäkohtien ratkaisemiseksi. Aikansa ääntä pidettyään kansalaiset kuvittelevat, että heidän oikeuksiaan aletaan vihdoinkin puolustaa, kun uudet eduskuntavaalit tulevat. Maahanmuuttajia aletaankin tuoda kahta kauheammin ja poliittinen eliitti säätää lain, jolla etnisen vähemmistön edustaja on aina automaattisesti etulyöntiasemassa työnhaussa.

Maahanmuuttajien prosentuaalisen osuuden alati kasvaessa täytyy syntyperäisiä suomalaisia työnhakijoita syrjiä tulevaisuudessa yhä lisääntyvissä määrin. Mitä *tun positiivista erityiskohtelua on suosia tieten tahtoen vähemmän päteviä ihmisiä ja jättää tätä maata rakentaneiden suomalaisten jälkeläiset nuolemaan näppejään? Tämän maan korkeatasoisen koulutusjärjestelmän rakentaneiden ihmisten jälkikasvun on turha käyttää saamaansa mahdollisuutta, koska heidän palveluksiaan ei tulevaisuudessa kaivata huolimatta siitä, että pätevyyttä löytyy.

"Helsingin kaupunki haluaa lisätä maahanmuuttajien määrää työvoimassaan." Miksi helvetissä se niin haluaa tehdä? Mitä konkreettista hyötyä siitä saavutetaan, jos otetaan vieläpä huomioon se, että työvoima on epäpätevämpää kuin mihin olisi mahdollisuus? Tämä monikulttuurisuusvimma on joku aivan sairas vitsi. Psykologinen testi, maailmanlaajuinen koe-eläinlaitos, jossa tutkitaan, että kuinka kauan rehellisiä kansalaisia saa ihan oikeasti potkia päähän tavalla millä hyvänsä. Jos joku erehtyy kirjoittamaan internetiin tästä lokaan polkemisesta, tulee haaste kansankiihottamisesta ja sakot maksettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän palautetta, joka voi olla aivan mitä vain mielessäsi liikkuu. Kaikki luetaan ja noteerataan - niin ruusut kuin risutkin.