keskiviikkona, heinäkuuta 28, 2010

Uskoo ken tahtoo

Ihan kuin parilta tietyltä keskustapoliitikolta ei olisi jo pudonnut jutuistaan uskottavuuspohja, on toinen, eli Korhosen Jamppa, ennättänyt puolustelemaan kaverinsa eroamissyitä:

- Hän teki ratkaisun siitä, että hänen johdollaan ei pystytä voittamaan seuraavia vaaleja. Osasin omalla tavallani odottaa, että hän tekee sen ratkaisun, mikä on keskustalle parhaaksi, Korhonen sanoo Ylelle.


Sitä en kiistä, etteikö Vanhanen olisi toiminut keskustan parhaaksi. Katson kuitenkin, että mikäli hän olisi nauttinut viime hallituskauden aikana kansan luottamusta, ei hänellä olisi ollut syytä erota virastaan, vaikka olisi ollut ennustettavissa, ettei keskustapuolue saavuttaisi eduskuntavaaleissa vaalivoittoa. On melko selvää, että suurimman määrän kansanedustajia tulee saavuttamaan kokoomus, eikä tähän olisi vaikuttanut keskustan eduksi sekään, vaikka sen johtohahmoilla olisi ollut puhtaat jauhot pusseissaan.

Korhosen mukaan Vanhasen ero ei liity mitenkään keskustaan kytkeytyviin poliisitutkintoihin.


Eipä tietenkään. Pojat ne uskottelevat sitkeästi paitsi itselleen myös kaikkein änkeröimmille äänestäjilleen, ettei puolueeseen kytkeytyvillä poliisitutkinnoilla (lue: viranomaistoimilla) ole syytä heikentää puoluejohdon luottamusta. Vanhanen joutui kieltämättä selkä seinää vasten, mutta teki ainoan oikean ratkaisun.

Sikäli kun Korhonen todella kokee joutuneensa kaikista keskustajohtajista pahiten syntipukiksi ja sylkykupiksi, on tälle aika pätevät perusteet. Eräällä tietyllä herralla (vinkkinä: nimikirjaimet J.K.) on ollut kaiken aikaa eniten arkaluontoista sisäpiiritietoa ja sormensa pelissä vaalirahoituksen järjestelyssä.

Puoluesihteerikilpailulla herra tarkoittanee todellakin 12.6. pidettyä puoluekokousta, jossa hän kuvitteli vakavissaan omaavansa mahdollisuuksia paikkansa säilyttämiseen. Niin ikään hän epäilee, että hänen mainettaan mustamaalattiin tarkoitushakuisesti koko tämän noin kahden vuoden ajan - myös omien toimesta. Noin kahdella vuodella viittaan vaalirahoituskeskustelun pituuteen, samoin kuin tukiyhdistysten toimintaan liittyviin epäselvyyksiin. Selitys kuulostaa joka tapauksessa hieman kaukaa haetulta.

Ylen sivulta löytyvästä alkuperäisestä haastattelusta ja laajemmasta artikkelista löytyy enemmän Korhos-Jampan mietteitä.

Korhonen kirjoittaa parhaillaan kirjaa vaalirahoituksesta, mutta aikoo kuitenkin lykätä paljastustensa julkaisua.

- Aikalaisia koskevat kohdat voidaan julkaista sitten, kun kyseiset henkilöt eivät toimi politiikassa enää. On reilun pelin mukaista kirjoittaa niistä tapahtumista, joissa itse on ollut mukana, sitten kun kaikki olemme jo huru-ukkoasenteella.


Kirjaa ei tarvittaisi, mikäli mitään kohua ja edelleen poliisitutkintaa ei olisi aiheutettu. Korhonen, Vanhanen, Timo Kalli ja Aki Haaro saisivat huru-ukkoutua kaikessa rauhassa.

Korhosen puolesta on sanottava kaikesta aiheellisestakin ryöpytyksestä huolimatta se, että hän on hahmona sympaattinen, liki nallekarhumainen. En epäile ollenkaan sitä, etteikö hänen työmoraalinsa keskustapuolueen hyväksi olisi ollut kuluneiden 14 vuoden aikana kohdallaan.

Epäilemättä hänet tullaan valitsemaan jatkokaudelle eduskuntaankin, kiitos änkyräkepulaisten. Jääkin nähtäväksi, että millaiseen lyöntiin hyvä veli -järjestelmä lopulta saadaankaan, jotta hänen haaveilemansa ministerin salkku tupsahtaa syliin.

"Meria se on semmonen perkeles... se jäytää koko Suomen temokration juurineen," virkkoo videon loppupuolella charmantti herrasmies Korhoselle. Häneen kulminoituu mielestäni oivasti änkyräkepulainen: omissa ei nähdä kyseenalaistettavaa - vika on mediassa. Miekkosen yöunet olisivat turvattu niin kauan kun kupruja ei tutkittaisi tai ainakaan julkistettaisi.

Voi pappa-poloinen, et ole nähnyt vielä puoliakaan siitä, mikä olisi mahdollista, jos media olisi nykyistä vapaampi ja poliittisesti sitoutumattomampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän palautetta, joka voi olla aivan mitä vain mielessäsi liikkuu. Kaikki luetaan ja noteerataan - niin ruusut kuin risutkin.