torstaina, huhtikuuta 01, 2010

Linjaus

Valaistuin ja alan tästä lähtien kannattaa huomattavasti avoimempaa maahanmuuttopolitiikkaa. On jo lähtökohtaisesti vallan absurdi ajatus, että eurooppalaiset hyvinvointivaltiot paitsi pitävät huolta omien kansalaistensa toimeentulosta, työllistymisestä sekä sosiaaliturvajärjestelmästä, myös pitävät yllä ylettömän tiukkaa turvapaikkajärjestelmää näiden toissijaisten asioiden turvaamiseksi.

Jatkoa ajatellen toivoisin, että kiintiöpakolaisten määrää lisättäisiin nykyisestä noin 750 henkilöstä vähintään 2000 kappaleeseen. Olisi myös toivottavaa, että Astrid Thorsin ehdottama lakimuutos yksittäisiin paikkakuntiin kohdistuvasta maahanmuuttajien/pakolaisten/turvapaikanhakijoiden pakkosijoittamisesta ratifioitaisiin välittömästi.

On myös järjetöntä, että nykyään raiskaajia, murhaajia ja törkeisiin pahoinpitelyihin syyllistyviä rangaistaan häpeilemättä jopa ehdottomalla vankeusrangaistuksella. Myös ehdollinen vankeusrangaistus on väkivallalla höystettyyn raiskaamiseen syyllistyneelle henkilölle aivan liian tyly rangaistus, sillä väistämättä tekijän maine asuinyhteisössä sekä tuttavapiirissä tahriintuu rikosrekisterimerkinnän johdosta.

Näitä järjettömiä tuomioita langettavat tahot eivät ole lainkaan tulleet ajatelleeksi sitä, että millainen taloudellinen katastrofi sakkorangaistuksesta saattaakaan koitua väkivaltaiselle raiskaajalle, jolla saattaa hyvinkin olla entuudestaan asuntolainasta lähtien välttämättömiä kuluja. Minusta niin ikään henkirikoksiin syyllistyvät pitäisi päästää tästä lähtien vain nimellisellä päiväsakkojen määrällä, koska ehdoton vankeusrangaistus on julmaa ihmisoikeuksien loukkaamista ja yksilönvapauden rajoittamista.

Luitko oikeasti tähän asti? Otahan tuosta tuoppi kuravettä ja silli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän palautetta, joka voi olla aivan mitä vain mielessäsi liikkuu. Kaikki luetaan ja noteerataan - niin ruusut kuin risutkin.