tiistaina, maaliskuuta 16, 2010

Missä konkreettiset ratkaisut? Missä oikeat ehdotukset?

Sattuipa tuossa silmääni Kauhajoen koulusurmia selvittäneen tutkintalautakunnan hyväntahtoinen mutta vahvasti ylireagoinnilta haiskahtava suositus siitä, että "kaikki sellaiset käsiaseet, joilla on mahdollista ampua lyhyessä ajassa paljon laukauksia, kerätään pois esimerkiksi maksua vastaan ja että uusia hankkimislupia näille aseille ei myönnetä."

Ainoastaan traagisia joukkosurmia pyrittäneen ehkäisemään tällä tavalla. Ei se laukauksien määrä vaan osumatarkkuus. Päästään seonnut nuorimies saa ruumiita aikaiseksi haulikollakin, vaikka laukauksien määrä per minuutti onkin huomattavasti vähäisempi.

Samaisen suosituksen mukaan "luvattomien aseiden poisluovutusmahdollisuuden houkuttelevuutta tulisi lisätä."

Sanokaapa yksikin hyvä keino, kuinka alamaailman edustajat saataisiin luovuttamaan rikollisiin tarkoituksiin salakuljetetut ja luvattomat käsiaseensa? Kuinka alamme houkutella näitä tahoja? Tarjoammeko vastineeksi suklaata?

Sitten kun keksimme keinon lisätä luvattomien aseiden poisluovuttamismahdollisuuden houkuttelevuutta, onkin aika kehitellä jollain päinvastaisella periaatteella konsti kasvattaa vähäpukeisen naisen raiskaamatta jättämisen houkuttelevuutta. Myöskin tarpeen olisi huumekoukkuunjäämismahdollisuuden kasvun minimointi ja omaisuusvarkauskynnyksen pienentymisen vastareaktioiden ennaltaehkäisy.

Siitäpä sitten vain miettimään. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Pari mielenkiintoista näkökohtaa löytyy tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän palautetta, joka voi olla aivan mitä vain mielessäsi liikkuu. Kaikki luetaan ja noteerataan - niin ruusut kuin risutkin.