keskiviikkona, huhtikuuta 07, 2010

Piste i:n päälle - toistaiseksi

Marja Tiura oli eilen, tiistaina 6.4.2010, Ajankohtaisen kakkosen vieraana haastateltavana paljolti hänen aiemmin samana iltana antamansa lausunnon vuoksi. Kyseisessä lausunnossahan Tiura ilmoitti jättävänsä kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan tehtävät ja jättäytyi näin rivikansanedustajaksi, jollaisena hän saa toimia kauden loppuun saakka.

Kuin sattumalta hänen aviopuolisonsa - joka on saanut oman osansa kohusta - jätti oman vakanssinsa Yleisradion palveluksessa, taloustoimituksen esimiehenä, lähestulkoon samanaikaisesti. Kommentteja tästä ei herunut, mutta eiköhän jokainen kykene vetämään asiasta omat johtopäätökset. En minä työpaikkaani jättäisi, mikäli minulla olisi puhtaat jauhot pussissa, ja vaikka puolisollani olisi millainen kriisi päällä.

Omalla varapuheenjohtajan tehtävästä eroamisellaan Tiura välttää joutumasta eduskuntaryhmänsä luottamusäänestykseen, jollainen oltaisiin saatettu suorittaa jo huomenna, torstaina. Rivikansanedustajan luottamusta ei voida punnita muutoin kuin vaaleilla. Asia selvisi minulle vasta tämän kohun johdosta, enkä pitäisi pahana asiana, että tätäkin sääntöä muutettaisiin. Yksikin kokonainen kausi on epärehelliselle ja venkoilevalle kansanedustajalle liikaa.

Ajankohtaisen kakkosen haastattelusta ei tullut hullua hurskaammaksi. Toimittajien sanailu ennen sen alkua kiteyttää jälleen koko kuvion. On varsin mielenkiintoista, ettei kukaan akateemisesti koulutetuista ja lisäksi kelpo miehen tai naisen iässä olevista ihmisistä tiedä tai muista sitä, kuinka asiat ovat menneet. Arkadianmäelle iskee aika ajoin kollektiivisia muistihäiriöitä. Jotain häikkää juomavedessäkö?

Toistensa kanssa ristiriidassa olevia lausuntoja kyllä piisaa. Tiura vältti sanoissaan takellellen toimittajan tarkentavat kysymykset, eikä tämä tullut tietenkään minään yllätyksenä. Tiuran eroamispäätöksen johdosta myös Arto Merisalo päätti jättää nauhoittamansa puhelinkeskustelut julkaisematta, koska koki Tiuran loikkausaikeet tulleen selviksi.

Tämän lisäksi nauhat eivät kuulemma ole enää hänen hallussaan. Se, missä nauhat tällä hetkellä lymyilevät, jäi salaisuudeksi. Kas kummaa. Ei olisi mikään ihme, että Merisalo oltaisiin maksettu hiljaiseksi tai vaiennettu jollain muulla tavalla. Salaliittoteoriointia tai ei, mutta kyllä silmäätekeviltä tuollainenkin temppu onnistuisi tuosta vain. On tällaista puljaamista ja salailua saanut katsella kylliksi jo monta kertaa aiemminkin. Vaikka Merisalo olisi kuinka kova jätkä, saattaa hänkin katsoa viisaammaksi heittää nämä oletetut nauhat kaivoon, kun Supon väki käy kylässä hiillostamassa.

Iltalehden verkkoliitteen gallupiin vastanneista 12 200 (tilanne 7.4.2010 klo. 17:13) Suomen kansalaista on sitä mieltä, että Marja Tiura ei ole sopiva kansanedustajaksi. Minä olen yksi tätä mieltä olevista. Hänen kansanedustajan uransa tyssää siis ensi vuoteen, vaikka luottamuksen ja maineen kariutumisen johdosta sen olisi syytä päättyä tähän paikkaan. Syyttäjä arvioi hänen mahdollisen vaalirahoitukseen liittyvän syyllisyytensä tuonnempana. Puolueesta toiseen loikkaaminen ei tietenkään ole rikosnimike.

Tämä olikin blogini 100. postaus! Onnea minulle. Lupaan jatkaa poliittisesti epäkorrektin totuuden toitottamista entistäkin suuremmalla tarmolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän palautetta, joka voi olla aivan mitä vain mielessäsi liikkuu. Kaikki luetaan ja noteerataan - niin ruusut kuin risutkin.