maanantaina, joulukuuta 14, 2009

Osa suomalaisteineistä on sadisteja

Siirrytäänpä tuttuun, mutta silti aina vain maksimaalisen raivon aiheuttavaan asiaan. On tämäkin (ja siitä seurannut tämä) minun mielestäni hieman tympeää. Oikeuden eteen pitäisi saada tuomittavaksi kiusaajat, eli ne ihka oikeat syylliset tuohon kohteluun. Opettajat eivät tiettävästi kiusaamiseen syyllistyneet. Ymmärrän jossain määrin sen, että kiusaajalla perheineen on halu saada edes jotkut päät pölkylle oikeudenmukaisuutta hakiessaan, mutta jokaisen pitäisi tietää, ettei opettajilla tai terveydenhoitajilla ole todellisia aseita puuttua kiusaamiseen. Ei noita pahuksen rakkareita saisi kuriin kuin nyrkeillä ja raipalla, mutta opettajat eivät saa valitettavasti hipaista oppilaita sormenpäälläänkään.

Hieman samaan tapaan kuin turkulaiskoulun henkilökuntaa, koetetaan Kauhajoen ammuskeluista saada poliisikomisarion päätä pölkylle, vaikka ainoa syyllinen ihmishenkien menettämiseen oli Matti Saari. Jostain pitää saada kärsijä, jota syyttää. Ei pätevinkään poliisimies ole meedio tai osaa ennustaa tulevaisuutta. Hän tekee päätöksensä tässä ja nyt oman harkintansa varassa sekä saattaa valitettavasti inhimillisenä ihmisenä erehtyä - tällä kertaa hieman huonossa paikassa. Lisäksi artikkeli vahvistaa sen, mistä kirjoitin viime vuoden syksyllä melko tuoreeltaan. Päälle päin ei välttämättä huomaa, että mielenterveysongelmainen ihminen aikoo tehdä jotain tuollaista. Molemmat suomalaiset kouluampujat olivat keskimääräistä viisaampia ja olen varma, että erityisesti P-E Auvinen osasi esiintyä niin vakuuttavasti, ettei kukaan osannut epäillä mitään.

Sivuraiteilta takaisin kiusaamiseen. Vastikään kerrottiin sekin "uutinen", etteivät oppilaat kerro keskuudessaan tapahtuvasta kiusaamisesta rehellisesti tai välttämättä ollenkaan, jos aikuiset kysyvät. Se saattaa kuulostaa asiaan vihkiytymättömästä omituiselta, mutta kiusaajat ovat luokan ja oppilasjoukon dominoivia henkilöitä ja parjatuiksi usein joutuvat sivustaseuraajat pelkäävät joutuvansa heidän seuraaviksi uhreiksi. Itsekästä tai ei, mutta luonnollisesti omaa nahkaa tekee mieli suojella ja siksi on helpointa sekä "turvallisinta" myötäillä näitä dominoivia henkilöitä sen sijaan, että kävisi vastustamaan - puhumattakaan siitä, että vasikoisi heistä.

Ryhmän dominoivat henkilöt ovat usein pelottavia, hurjimmissa koulukiusaustapauksissa väkivaltaisiakin, ja toki jokainen pysyttelee ennemmin hyvissä väleissä heidän kanssaan. Olen ollut sekä kiusattuna että seuraamassa tätä sivusta. Pilkattuna olisin ollut kiitollinen, jos joku olisi uskaltanut tulla väliin, mutta sivusta seuraajana tämä ei tullut mieleenkään, koska henkilökohtaisesti pelkäsin saavani siitä läksytystä.

Suurin osa muista oppilaista ei siis salaa kiusaamista ilkeyttään vaan pelon ja itsensä suojelun takia. Tietenkin joukossa tyhmyys tiivistyy, osa oppilaista pitää toisen ihmisen mukiloimista hienona asiana ja tulevat soitettaessa paikalle seuraamaan näytöstä. Tuosta hommasta voisi antaa sanktioita muillekin kuin kiusaajille, olkoot syynä sitten jonkunasteinen heitteillejättö. Itse hakkaaminen sen sijaan ei ole vain kiusaamista. Se on pahoinpitely-niminen rikos, josta tulisi käynnistää poliisitutkinta ja joka pitäisi viedä syyteharkintaan. Rikosrekisteriin tulee kirjata merkintä pahoinpitelystä, uhrin kodin sotkemisesta ja silminnäkijöistä ei ole ainakaan tuossa tapauksessa puutetta.

En jaksa ymmärtää sitä, kuinka jo keskenkasvuiset voivat olla tuollaisia sadisteja. Mikähän on vikana, ettei minulle ole koskaan tullut hinkua hakata ja potkia toisia ihmisiä jonkunlaisen henkisen tyydytyksen saamiseksi? Ennemmin antaisin henkilön X maistaa nyrkkiä hyvästä syystä, kuten puolustaakseni itseäni tai läheisiäni. Pääsääntöisesti kiusatut ovat nimenomaan niitä kilteimpiä ja vaatimattomimpia yksilöitä, eli kaikkea muuta kuin oikeutettuja saamaan noin kurjaa kohtelua. Tietämissäni koulukiusaustapauksissa uhri on nimenomaan ollut sellainen henkilö, joka ei tekisi pahaa kenellekään. Rakkarit saisivat piestä ja kiusata toisiansa, koska jokainen olisi sen ansainnut.

Lisäksi on pakko mainita, ettei voi olla sattumaa, että kiusaajat ovat poikkeuksetta huonosti koulussa menestyviä, kaikin puolin lahjattomia, kirjoitustaidoiltaan heikkoja ja koska toisten ihmisten pilkkaaminen tuottaa tyydytystä, ovat kyseiset henkilöt yksinkertaisesti aivan helvetin tyhmiä. Itsetunnon täytyy olla olematon. Rakkarit eivät kykene järkiperäiseen ajatteluun, kiinnostuksen kohteet ovat mahdollisimman yksinkertaisia sekä vähän älyä vaativia, sanavarasto koostuu kirosanoista ja yleisesti harvinaisen huonoista jutuista. Rakkarilta saat homoksi haukkumista, jos koetat sanoa jotain älykästä. Se porukka on kaikin puolin henkisesti jälkeenjäänyttä. Monenko häirikköoppilaan tiedätte olevan hyvä shakissa, harrastavan kirjallisuutta tai tekevän näppäryyttä vaativia käsitöitä? Aivotoiminnan puolesta nämä pojan- ja tytönrakkarit ovat valtakuntamme alinta pohjasakkaa ja roskasakkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän palautetta, joka voi olla aivan mitä vain mielessäsi liikkuu. Kaikki luetaan ja noteerataan - niin ruusut kuin risutkin.