tiistaina, kesäkuuta 03, 2008

Vaihtoehtoisia juonenkulkuja

Alternate ending 1

Aku Ankka, kaikkien tuntema ankkalinnalainen matalapalkkatyöläinen, työskentelee äitinsä veljelle, Roope Ankalle, hänen finanssi-imperiuminsa pääkonttorissa kolikonkiillottajan apulaisena. Hänen esimiehellään Roopella on tapana käyttää palautteenantometodina napakkaa potkua alaistensa, ja useimmiten juuri Akun, takalistoon aiheuttaen hänelle silminnähtävää fyysistä kipua. Kipua lisää myös olennaisesti potkun vastaanottajan kaatuminen kovalle alustalle leukaperä edellä.

Eräänä kertana Aku ei tyytynytkään nielemään tällaista kohtaloa ja palaamaan työnsä ääreen nöyrästi laahustaen. Hän suivaantui, piti lakisääteisen kahvitauon ja meni eteisaulan kolikkopuhelimeen soittamaan ammattiliittoon ja tiedustelemaan, mitä mieltä siellä oltaisiin tällaisesta kohtelusta. Ammattiyhdistyksessä oltiin Akun kanssa yhtä mieltä siitä, että Roope Ankka oli syyllistynyt useita kertoja esimiesasemansa väärinkäyttöön sekä lievään pahoinpitelyyn ja tuomittiin tämän johdosta maksamaan sakkoja asianosaiselle 4 000 € sekä häntäluun vaurioiden aiheuttamista ansionmenetyksistä lisäksi yhteensä 9 500 €. Alituinen pataluhaksi haukkuminen tuotti lisäksi 5 000 € korvausvaateen henkisestä kärsimyksestä, mutta hovioikeus alensi sen 3 800 €:hen. Aku Ankka ei aio valittaa päätöksestä korkeimpaan oikeuteen.

Tämän vyyhdin yhteydessä tuli myöskin ilmi, että Roope Ankan alaisilleen maksama 5 snt tuntipalkka oli todella räikeästi työehtolainsäädännön asettaman minimirajan alittava. Yksityisenä työehtosopimukseen sitoutuneena elinkeinonharjoittajana Roope Ankan olisi tullut tietää tämä seikka ja sen laiminlyöminen aiheutti hänelle sakkoa 50 000 €. Aku Ankan ja Roopen muiden alaisten tuntipalkaksi muutettiin välittömästi TES:n virallisen luokituksen mukainen minimi.

Alternate ending 2

Kelju K. Kojootti (engl. Wile E. Coyote, tarmokas lihansyöjäpeto joka tapauksessa) oli harrastanut Maantiekiitäjän (lajiltaan Geococcyx californianus) takaa-ajoa sinnikkäästi jo vuodesta 1948 asti. Perinteisesti takaa-ajot olivat päättyneet Kojootin kannalta sangen heikosti – osittain epäonnisuuden, osittain osaamisen puutteen vuoksi – kunnes vihdoin vuonna 2005 Kojootti onnistui saamaan Maantiekiitäjän nalkkiin.

Tämä johtui siitä, että 57 vuoden yhtäjaksoisen juoksemisen vuoksi Maantiekiitäjälle oli tullut liikkumista olennaisesti rajoittavia nivelkulumia molempiin jalkoihin ja aavistuksen verran paremmassa fyysisessä kunnossa olleelle Kojootille ei tuottanut tuskaa siepata lintua kiinni. Kojootti höyhensi, fileerasi ja paistoi Maantiekiitäjän lähes olemattomat lihat maissintähkien sekä tikkuperunoiden kera kaasugrillissään ja ryhtyi aterioimaan.

Valitettavasti Kojootin elimistö oli käynyt niin ikään 57 vuotta yhtä soittoa jatkuneen pikajuoksun seurauksena hyvin heikoksi kaikelle vähänkään rasvaiselle ravinnolle ja hän menehtyi sydäninfarktiin noin vuorokauden kuluttua aterian nauttimisesta.

Alternate ending 3

Lähteenä seuraavassa on käytetty Takametsän poliisin kuulustelupöytäkirjoja ja muita tapauksen tutkintaan liittyviä dokumentteja.

Iso Paha Susi (nimi muutettu) oli Takametsän ahkerimpia porsaanmetsästäjiä, vaikkei lähiseudulla ollut hänen elinaikoinaan asustellut kuin kolme sangen sivistynyttä porsasta vankassa tiilitalossaan. Suden antiikkiset pyyntimenetelmät ovat pyrkineet perustumaan viekkauteen, mutta käytännön tasolla ansojen, valeasujen ja muiden vippaskonstien oveluus on ollut lähestulkoon olematonta. Onnistumisen ollessa likellä on väliin ehtinyt usein Ison Pahan Suden oma poika tai lähistöllä asuva Veli Nalle, luultavimmin lajia Ursus arctos. Tällainen harmillinen väliintulo on viime kädessä estänyt porsaiden päätymisen pataan.

Lukuisten epäonnistumisten sekä hra. Nallelta saatujen kurinpalautusten seurauksena Iso Paha Susi päätti kerrankin ottaa opikseen ja huolehtia pyyntisuunnitelmansa aukottomuudesta. Ennen kotoa poistumistaan hän peitti nukkumaan käyneen poikansa suun kloroformilla kyllästetyllä liinalla taaten tämän tajuttomuuden operaation ajaksi. Välittömästi tämän jälkeen, suunnilleen puolen yön aikaan, Susi hiipi Veli Nallen talon luo, pönkitti ovet paksuilla puunkarahkoilla ja ruiskutti makuuhuoneen ikkunaluukkujen oksanrei’istä sisään runsaan määrän syanidia.

Kotvasen odoteltuaan ja tarkoin sisältä kuuluvia ääniä kuunneltuaan hän vakuuttui, että Nalle perheineen oli menehtynyt. Edellisellä viikolla Susi oli ostanut pimeiltä markkinoilta syanidin ohella tarkkuuskiväärin ja asiantuntijoita saattaa kiinnostaa tietää, että kyseessä oli Springfield MC-1 / USMC M1952, eli Yhdysvaltojen merijalkaväen käyttämä malli. Tämän kera Susi asettui passiin kolmen pienen porsaan talon ulkopuolelle, hyvälle näköpaikalle ja suuntasi aseen tähtäimen kohti heidän ulko-oveaan. Kello oli tällöin noin 1.10.

Kello 8.30 porsaat kirmasivat iloisina ulos talostaan ja Susi avasi tulen surmaten porsaat heti kotiovelleen tarkoilla pääosumilla. Tämän jälkeen Sudella oli aiempia koettelemuksia huomattavasti helpompi työ poimia porsaat vahvatekoiseen kangassäkkiin ja kuljettaa ruhot kotiinsa. Sinne päästyään hän alkoi sekuntiakaan epäröimättä nylkeä sekä suolestaa porsaita. Yhdestä hän leikkasi heti kyljyksiä, joita alkoi paistaa wokkipannulla vihannesten, marinadin ja yrttien kera. Kaksi muuta hän laittoi pakkaseen säilöön.

”Kyllä muuten maistui”, kommentoi Susi ateriaansa paikallislehtien toimittajille poliisin erikoisjoukkojen hakiessa hänet säilöön toista tuntia kestäneen piirityksen jälkeen kello 12.15. Iso Paha Susi istuu tällä hetkellä elinkautista vankeusrangaistusta kolmesta paloittelumurhasta San Quentinin vankilassa.

Alternate ending 4

Iso-Britannian tiedustelupalvelun salainen agentti James Bond oli jälleen virantoimituksessa, tällä kertaa Lähi-Idässä, ja jahtaamassa pahamaineista terroristijohtaja Mohammed Ali ben Abbas Bengali ben Hassania. Eräänä iltana Hassanin turvamiehet yhyttivät Bondin kykkimästä heidän tukikohtansa viereisestä pusikosta. Tällöin Bond yritti paeta loikkaamalla jopa Jevgeni Pljuštšenkonkin kateelliseksi saavalla kolmoissalchowilla viereisen muurin yli.

Hyppy kuitenkin tavanomaisuudesta poiketen epäonnistui, Bond lensi ruman näköisesti maahan (solisluu meni sijoiltaan) ja vartijat käskyttivät hänet mukaansa aseillaan uhaten. Mohammed Ali ben Abbas Bengali ben Hassan ei ole eilisen teeren poika, joka olisi alkanut älynystyrät syyhyten suunnitella The Incredible Machine –tyyppistä keinoa, kuten Bondia laskeutumassa köyden varassa haialtaaseen, ohjaamattomassa helikopterissa, myrkkykäärmealtaassa tai veden alle sukkeluksiin painuvassa häkissä. Hän tiedosti Bondin epärehellisille bisneksille aiheuttaman uhan useita muita Bondin likvidoimisessa aiemmin epäonnistuneita kollegoitaan paremmin.

Hassanin ratkaisu oli seuraava: Bondin kädet sidottiin vahvalla kettingillä, samoin jalat. Hänet sijoitettiin polvilleen kasvot seinää vasten ja viisi Hassanin hampaisiin asti aseistautuneista turvamiehistä ampui Bondia lähietäisyydeltä yläselän ja pään alueelle Lee-Enfieldin .303 British (7,7 x 56 mm R) –kaliiperisilla pulttilukkokivääreillä useita kertoja. ”Näin helppoa se on, kun sen osaa”, ilmoitti Mohammed Ali ben Abbas Bengali ben Hassan julkisuuteen antamassaan videossa.

Alternate ending 5

Jack Bauer on 24 tunnin urakkansa loppusuoralla, nitistänyt 459 vihollista johtohahmoineen ja saavuttanut terroristien asentaman 2 Mt vetypommin dallasilaisen liikerakennuksen kellarista. Bauerin onnistuu kuin onnistuukin saada laitteen uloin kuori auki nähdäkseen siihen asennettu viittä sekuntia näyttävä aikalaskuri, hallintapaneeli ja legendaariset vihreä, sininen sekä punainen johto.

Hikikarpalot otsalohkoaan pitkin valuen Jack Bauer ottaa povitaskustaan Leathermanin ja valmistautuu katkaisemaan johtoja kojeesta. Odottamattomasti aika-avaruusjatkumo tekeekin tepposensa, eikä Bauer onnistu taitavista televisiokameraleikkauksista huolimatta suorittamaan operaatiota ajoissa ja vetypommi räjähtää surmaten hänen itsensä lisäksi välittömästi noin 2 500 000 ihmistä Dallasin koko metropolialueella. Lisäksi noin 3 000 000 ihmistä vammautui ja osapuilleen 75 % heistä menehtyi saamiinsa vammoihin seuraavien kahden vuoden kuluessa. ”Ei mennyt nyt ihan putkeen Jackilta”, kommentoi hänen esimiehensä CTU:n järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Alternate ending 6

Helsinkiläisessä As Oy Pihlajakadussa tapahtuu kummia. Kellarikerroksessa oli välejään selvittelemässä taloyhtiön asukkaat Kari Taalasmaa ja Noora Autio, kun paikalle sattui kuin ihmeen kaupalla muuan Ismo Laitela sekunnilleen sillä hetkellä, kun neiti Autio oli kertomassa herra Taalasmaalle jotain todella tärkeää. Oman kertomansa mukaan herra Laitela uteli, oliko mahdollisesti keskeyttänyt jotain ilmaannuttuaan äkkiarvaamatta paikalle.

Pihlajakadulla vuosikausia asunut ja aina tärkeiden asioiden kerrontahetkellä sattuneisiin keskeytyksiin vihdoin viimein suivaantunut herra Taalasmaa pyysi ystävällisesti herra Laitelaa painumaan vittuun (myöskin todella nopeasti), jotta he saisivat keskusteltua neiti Aution kanssa tärkeän asiansa halki juuri kyseisellä hetkellä. Ismo teki työtä käskettyä ja näin ollen asioiden selvittelemistä ei tarvinnutkaan odottaa n. 20 jaksoa.

1 kommentti:

Jätä tähän palautetta, joka voi olla aivan mitä vain mielessäsi liikkuu. Kaikki luetaan ja noteerataan - niin ruusut kuin risutkin.